Quantcast

Tραβάει το σχοινί η Άγκυρα: Στη δημοσιότητα οι προκλητικοί χάρτες του Oruc Reis

«Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα», τονίζει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

«Συνεχίζουμε κανονικά στη Γαλάζια Πατρίδα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του τουρικού υπουργείου Άμυνας, στον απόηχο των προκλήσεων, λίγο μετά την έκδοση NAVTEX από τον υδρογραφικό σεισμό της Αττάλειας για έρευνες του σεισμογραφικού σκάφους Oruc Reis στα ανοιχτά της Κύπρου έως και τις 21 Δεκεμβρίου. 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, περιλαμβάνοντας μάλιστα και χάρτες με την υφαλοκρηπίδα στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Οι περιοχές στις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές απαιτήσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας της οποίας τα σύνορα κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020 και καθορίστηκε και από τη Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ‘’ΤΔΒΚ’’ 2011.

Σε αυτό το πλαίσιο, η περιοχή που απαιτείται για το σκάφος σεισμικής έρευνας Oruç Reis στα νοτιοδυτικά του κόλπου Mερσίνης (Εικόνα-2) δημοσιεύτηκε με την ανακοίνωση της NAVTEX. Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα».