Τσαβούσογλου: Κακομαθαίνουν την Κύπρο - Δείχνουμε την δύναμή μας στην πράξη

Η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή στη Μεσόγειο και στην πράξη και στα λόγια, δήλωσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «χαζή» την αλληλεγγύη της Ευρώπης απέναντι στην Κύπρο, την οποία «κακομαθαίνουν», όπως είπε.

«Σήμερα, στην ανατ. Μεσόγειο όσοι δεν θέλουν να μοιραστούν τον φυσικό πλούτο των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, παρόλες τις προειδοποιήσεις μας, εμπιστεύονται την Ε.Ε. Μέσα στην Ε.Ε. υπάρχει μία χαζο-αλληλεγγύη, λόγω της ιδιότητας του μέλους (της Κύπρου) και μόνο. Είναι μια αλληλεγγύη προς λάθος κατεύθυνση».

Ωστόσο, η Τουρκία, σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αντιδρά με πράξεις και στέλνει γεωτρύπανα στην Μεσόγειο, ενώ παράλληλα ενισχύει και την διπλωματική της ισχύ.

«Κακομαθαίνουν την Κύπρο για παράδειγμα και οι προτάσεις μας δεν εισακούγονται. Κι εμείς τι κάναμε; Στείλαμε τα πλοία μας και ξεκινήσαμε γεωτρήσεις. Δείχνουμε την δύναμή μας στην πράξη, αλλά χρησιμοποιούμε και την διπλωματία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Γιατί έχουμε δίκιο. Άλλωστε, δεν συζητάμε ούτε ανοίγουμε θέμα υφαλοκρηπίδας με κανέναν. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης όσον αφορά την κατανομή των αποθεμάτων γύρω από την Κύπρο», δήλωσε.