Τσαβούσογλου στον Στολτενμπέργκ: Η μεταχείριση στο πλοίο μας είναι απαράδεκτη

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι Τσαβούσογλου και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν τηλεφωνικά για την Ανατολική Μεσόγειο, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Αφγανιστάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην αναχαίτιση του τουρκικού εμπορικού πλοίου με προορισμό τη Λιβύη και στη συνέχεια ερευνήθηκε από Γερμανούς στρατιωτικούς στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης Irini.

Ένοπλοι στρατιώτες κατέβηκαν με σχοινιά στο πλοίο Rosalina-A από ένα ελικόπτερο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV και στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο της γέφυρας.

Οι στρατιωτικοί ερεύνησαν το πλοίο, αλλά δεν βρήκαν παρά μπισκότα και μπογιά, και σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το εν λόγω πλοίο μετέφερε ανθρωπιστικό υλικό. Μετά την αποχώρηση των στρατιωτικών το τουρκικό φορτηγό συνέχισε την πορεία του.

Ο Τσαβούσογλου εξέφρασε στον Γ.Γ ΝΑΤΟ ότι «η μεταχείριση στο πλοίο μας είναι απαράδεκτη». Νωρίτερα, ο Στόλτενμπεργκ συνομίλησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Δένδιας και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.