Quantcast

Χουλιά Αβσάρ: Ποια είναι η Τουρκάλα που ανοίγουν σαμπάνιες στα πόδια της - Το «όχι» στον Ερντογάν

Πρωτοσέλιδο στα τουρκικά ΜΜΕ έγινε η τελευταία εμφάνιση της τραγουδίστριας Χουλιά Αβσάρ.

Λίγες ώρες μετά τις πρωτοφανείς εικόνες που καταγράφονται στην Τουρκία, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για ένα καρβέλι ψωμί την ώρα που η τουρκική λίρα καταρρέει, η τραγουδίστρια-ηθοποιός Χουλιά Αβσάρ, καταφέρνει να γεμίζει ασφυκτικά το μαγαζί όπου εμφανίζεται. 

Η Αβσάρ βρέθηκε στη σκηνή γνωστού καζίνο στο Μασλάκ, μια από τις κύριες επιχειρηματικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, μετά από απουσία τριών χρόνων, φορώντας μια κατάμαυρη τουαλέτα με βαθύ ντεκολτέ και ανοιχτή πλάτη.

Τα λουλούδια «έπεφταν βροχή» ενώ στα... πόδια της ανοίχτηκαν 200 σαμπάνιες. Ανάμεσα στους θαμώνες ήταν Άραβες, Ρώσοι και Αζέροι επιχειρηματίες, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, και φυσικά εύποροι Τούρκοι που δεν έχουν αντιληφθεί το «κραχ» της τουρκικής οικονομίας.

«Δεν έχω συνηθίσει να με υποδέχονται μ’ αυτόν τον τρόπο. Πρώτη φορά δέχομαι τόσα πολλά μπουκάλια σαμπάνιας στη σκηνή» δήλωσε η Αβσάρ. 

To «who is who» της Χουλιά Αβσάρ

Η 58χρονη Χουλιά Αβσάρ, εκτός από τραγουδίστρια είναι ηθοποιός και επιχειρηματίας, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με το μόντελινγκ. Το κοινό την απόλαυσε ως Σαφιγιέ Σουλτάνα στη σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».

Αποφοίτησε από το γυμνάσιο Cumhuriyet της Άγκυρας, ωστόσο δεν συνέχισε την εκπαίδευσή της μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς παντρεύτηκε έναν φοιτητή ονόματι Mehmet Tecirli το 1979, αλλά ο γάμος της ήταν βραχύβιος, καθώς αποφάσισε να τον διαλύσει παρόλο που ήταν μόλις 16 ετών. Κατόπιν, μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη αμέσως μετά το διαζύγιό της.

Κέρδισε την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Ομορφιάς Universe που διοργάνωσε η εφημερίδα Bulvar, στον οποίο συμμετείχε το 1983. Μόλις όπως αποκαλύφθηκε ότι είχε παντρευτεί και χωρίσει, αναγκάστηκε να επιστρέψει το στέμμα, καθώς ήταν τότε ενάντια στους κανονισμούς.

Στην πορεία συμμετείχε σε διάφορες ταινίες, ωστόσο τελικά την κέρδισε το τραγούδι. 

Το «όχι» στον Ερντογάν

Η Χουλιά Αβσάρ είχε συναντήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος θέλησε να επιστρατεύσει τη... δημοφιλία της για να ενισχύσει το προφίλ του.

Ωστόσο, η ίδια το 2013, είπε «όχι» στο κάλεσμα του Τούρκου προέδρου για τη συμμετοχή της στην «επιτροπή σοφών» που θα είχε ως στόχο να εξηγεί στους πολίτες την ανάγκη αποδοχής της λύσης του Κουρδικού ζητήματος. Η ίδια είναι κουρδικής καταγωγής.

Παρά την άρνησή της, η ίδια τότε είχε δηλώσει πως «θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια» όμως είχε διευκρινίσει πως δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει σε καμία επιτροπή.