Alexandra Bling: «Έχω ξεκάθαρη την ιστορία μέσα μου και τη ζωγραφίζω»

Μετά από χρόνια περιήγησης σε παρεμφερείς με τα εικαστικά κλάδους, η Alexandra Bling έχει φτάσει στον προορισμό της και μας συστήνει την ωριμότερη καλλιτεχνική της έκφανση.

Η καλλιτέχνις με καταγωγή από τη Βόρεια Ιταλία και την Κέρκυρα μιλά για τα επόμενα εικαστικά της σχέδια. Εχοντας σημειώσει μια επιτυχημένη διαδρομή και σίγουρη για τον επόμενο εικαστικό της προορισμό, μας συστήνεται πλέον ως ζωγράφος έργων Τέχνης μεγάλων διαστάσεων.

Η Alexandra Bling μιλώντας για την επιλογή της να ακολουθήσει το δρόμο της τέχνης αναφέρεται στην αντίδραση των γονιών της. «Οι ζωγράφοι δεν έχουν δουλειά..», θυμάται να της λένε.

«Λένε πως αυτά που ακούμε από τους κηδεμόνες μας μικροί καταγράφονται σαν πεποιθήσεις στο υποσυνείδητο μας και καθορίζουν τις επιλογές μας και τον χαρακτήρα μας. Έτσι παρότι αν με ρωτήσεις να θυμηθώ ποια στιγμή αισθάνθηκα δέος στην ζωή μου, θα σου έλεγα: Όταν μου έφερε ο πατέρας μου από ένα ταξίδι του στο Λονδίνο μια κασετίνα γεμάτη χρωματιστές ξυλομπογιές carat d ache, η άποψη για τις σπουδές και το επάγγελμα του καλλιτέχνη, ήταν ξεκάθαρη και την άκουγα πολλές φορές. Οι ζωγράφοι δεν έχουν δουλειά..», αναφέρει.

Η Alexandra Bling έχει ασχοληθεί και με άλλα επαγγέλματα στο χώρο της τέχνης. Έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας, διακόσμηση και έχει δημιουργήσει και τη δική της σειρά ρούχων.

«Δημιούργησα δική μου σειρά ρούχων, τη zizi’s la Maggie est partout όπου τα prints που είχα δημιουργήσει ως εικονογράφος έγιναν αγαπημένα σε όλο τον κόσμο. Εργάστηκα σαν Καθηγήτρια σχεδίου μόδας, stylist, διακοσμήτρια, αλλά κάτι έλειπε πάντα…», αναφέρει σε συνέντευξή της.

 «Κάθε εμπόδιο για καλό», ένα από τα αγαπημένα της μότο για τη ζωή

«Και σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της ζωής μου βρέθηκα μόνη πρόσωπο με πρόσωπο με έναν μεγάλο λευκό καμβά. εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή ήταν που ο φόβος με έσπρωξε να φτιάξω το δικό μου τούνελ διαφυγής χρησιμοποιώντας τον λευκό καμβά. Και ήταν θαυμάσιο. Ανακάλυψα τον εαυτό μου, την αλήθεια μου, αφαίρεσα φίλτρα, και άρχισα να εξαφανίζω φόβους».

Η  Alexandra Bling λέει πως η ζωγραφική γι' αυτή είναι κυρίως έκφραση συναισθημάτων και αυτό περνά και σε όσους βλέπουν τα έργα της.

«Λέω ιστορίες με τους πίνακες μου. Η μεγαλύτερη μου αξία είναι η ελευθερία. Και είναι ελευθερία να σταματά ο χρόνος να μπαίνω σε οποία διάσταση εγώ επιλέξω να παίρνω συναισθήματα γνώριμα και κοινά σε όλους και να συνδέομαι».

 

«Ηλεκτριστήκαμε», «Σε κατακλύζει το συναίσθημα», «Είναι ζωντανοί»… κάποια από τα λόγια με τα οποία μιλούν όσοι έρχονται σε επαφή με τους πίνακές της.

«Το καλύτερο σχόλιο που μου έχουν κάνει μέχρι στιγμής είναι το «Θέλω να μου πεις, ναι υπέροχη δουλειά, ναι ξεχειλίζει το συναίσθημα Αλλά αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι πως έκανες δουλειά πέντε ετών σε ενάμιση» … Έχω ξεκάθαρο το συναίσθημα μέσα μου. Την ιστορία. Και απλά το ζωγραφίζω. Δεν σπαταλάω λεπτό», λέει η ίδια.

Πίνακές της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές: Πέγκυ Περουζ Ζερτεο, Μαρι Μπιθα, Φαντινα, Βασιλης Σαρηκεχαγιας, Ελενη Ζέκκα.

Η Alexandra Bling υμνεί τη γυναίκα

«Η δουλειά που ετοιμάζω αυτόν τον καιρό αφορά την γυναίκα. Την μητρότητα, την παιδικότητα και τον καθρέφτισμα μας στους ανθρώπους γύρω μας. Κυνηγώντας την υπερφυσική νοημοσύνη και την κρυφή γνώση, προκαλώ και προσκαλώ να σκεφτούμε έξω από το κουτί».

Η τέχνη είναι στο DNA της  όπως λέει και πλέον βιώνει την έννοια του « Να είσαι ο εαυτός σου».

* Η συνέντευξη της Alexandra Bling δόθηκε στο fayscontrol.gr

* Οι εικόνες από τους πίνακες είναι από την ιστοσελίδα της εικαστικού, alexandrabling.com