Η Βανέσα Αδαμοπούλου στο Real.gr: Ο έλεγχος που πιστεύουμε ότι έχουμε στις ζωές μας, είναι μια ουτοπία

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει στο real.gr για το νέο της επαγγελματικό βήμα ως σεναριογράφος.

Η Βανέσα Αδαμοπούλου κάνει ένα βήμα μπροστά και χωρίς να απαρνιέται τη μεγάλη της αγάπη, που είναι το τραγούδι, κάνει το ντεμπούτο της ως σεναριογράφος σε ταινία μικρού μήκους. Η καλλιτέχνις, που σπάνια μιλάει, τα λέει όλα στον real.gr…

Γυρίζει σελίδα στη ζωή της η Βανέσα Αδαμοπούλου, η οποία, αυτό το διάστημα, νιώθει μεγάλη χαρά, καθώς, μόλις ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους, «Λύκοι», της οποίας έχει γράψει το σενάριο και τη σκηνοθετεί ο Αντώνης Morgan. Παράλληλα, στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ιωάννης Παπαζήσης και η Λένα Παπαληγούρα.

Αρχικά, πες μας τι συζητάς επαγγελματικά αυτό το διάστημα, που σιγά σιγά ανοίγουν και οι χώροι ψυχαγωγίας. Πρόκειται για κάτι μουσικό ή κάτι άλλο σχετικό με τον χώρο του θεάματος.

Το πλάνο είναι να κάνω κάποια live, όπως έγιναν πέρυσι, με δύο μουσικούς- ένα δίωρο πρόγραμμα που χωρά μπόλικα τραγούδια από ρετρό, nineties, ακόμα κι ελαφρολαϊκά, τύπου Χιώτη. Υπάρχουν κάποιοι χώροι που κουβεντιάζω. Επίσης, μόλις κυκλοφόρησα μια επανεκτέλεση στο «αν ήσουν άγγελος» του Βασίλη Καζούλη, με τη Spicy alternative.

Τι αναθεώρησες όλο αυτό το χρονικό διάστημα;

Κάτι που πάντα γνώριζα, απλά τώρα έγινε ξεκάθαρο: o έλεγχος που πιστεύουμε ότι έχουμε στις ζωές μας, είναι μια ουτοπία και ματαιοπονία, θα προσθέσω τώρα πια. Είναι καλό να υπάρχει μια αίσθηση ελέγχου, αλλά επίσης, πρέπει να είμαστε σε θέση να 'αυτοσχεδιάσουμε'.

Πώς «την έβγαλες» αυτόν τον έναν χρόνο της καραντίνας; Εκτός από καλλιτέχνις και ως μητέρα…

Όσο περίεργο κι αν ακουστεί, μια χαρά. Επειδή, πιστεύω ακράδαντα πως εμείς αποφασίζουμε πώς θα μας επηρεάσει η πραγματικότητα και ότι ο τρόπος που βλέπουμε το πρόβλημα είναι τελικά το πρόβλημα, υπήρξα πολύ δημιουργική κι, ώρες ώρες, πολύ χαρούμενη.

Η πηγή αισιοδοξίας σου (που όλοι ψάξαμε αυτό το διάστημα) ποια ήταν;

Η δημιουργία είναι πάντα για εμένα πηγή αισιοδοξίας. Από το πιο απλό -να φτιάξω ένα ωραίο φαγητό- μέχρι να σκαρώσω ιδέες, κείμενα, τραγούδια. Είμαι αυτόφωτη γενικά και αυτο-ντοπάρομαι. Δεν περιμένω κάτι να έρθει από «έξω», δημιουργώ μόνη μου τις προϋποθέσεις.

Ο υπέροχος Ιάσονάς σου πόσο χρονών είναι; Περνάτε χρόνο μαζί; Συνήθως με τι καταπιάνεστε μαμά και γιος;

Κλείνει τα 6 σε λίγους μήνες. Φυσικά και περνάμε χρόνο μαζί. Εμένα μου αρέσουν τρελά οι βόλτες κι εκείνος είναι σπιτόγατος... Οπότε τα βρίσκουμε κάπου στη μέση…

Εχεις σκοπό να γράψεις κάποιο νέο βιβλίο;

Υπάρχει ήδη ένα τρίτο βιβλίο έτοιμο. Αυτό που έχει, επίσης, ολοκληρωθεί είναι μια ταινία μικρού μήκους, που μόλις γυρίστηκε, σε σενάριο δικό μου και σκηνοθεσία του Αντώνη Μόργκαν. Και φυσικά, έχω και το lemonroads, ένα site που έφτιαξα στην πρώτη καραντίνα, όπου ανεβάζω άρθρα, προτάσεις για βιβλία, ακόμα και συνταγές.

Σκέφτηκες ποτέ να αλλάξεις τελείως ρότα στα επαγγελματικά; Και αν ναι, ποιο επάγγελμα θα έκανες;

Δεν μπορώ να αλλάξω ρότα. Δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι 'καλλιτεχνικά', αν με ρωτάς αυτό. Το να βλέπω τον κόσμο μέσα από ένα πρίσμα δημιουργίας, έμπνευσης και φαντασίας είναι για εμένα ανάγκη ενστικτώδης. Η πεζή πραγματικότητα μου μοιάζει εφιάλτης.

Οι φίλοι πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή σου;

Η μοιρασιά είναι σπουδαίο πράμα στη ζωή. Το καταλαβαίνω όλο και περισσότερο όσο μεγαλώνω.