Η κόμισσα του Ουέσεξ, Σόφι παίρνει θέση για Χάρι-Μέγκαν

Η κόμισσα του Ουέσεξ, Σόφι (Sophie Wessex) και ο πρίγκιπας Εδουάρδος (Prince Edward) -τέταρτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και του πρίγκιπα Φίλιππου- παίρνουν θέση για τη στάση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Η κόμισσα, αποκαλύπτει ότι είχε μια «μακρά συνομιλία» με τον πρίγκιπα Χάρη στην κηδεία του παππού του, Φίλιππου. Είπε χαρακτηριστικά ότι «εξακολουθούν να είναι οικογένεια ανεξάρτητα από το τι συνέβη», μετά από την αποκαλυπτική συνέντευξη του Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Μιλώντας στην πρώτη δημόσια συνέντευξή του το ζευγάρι μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, η Σόφι είπε στη «The Telegraph»: «Είμαστε ακόμα οικογένεια ανεξάρτητα τι συμβαίνει… θα είμαστε για πάντα».

Και, όταν ερωτήθηκαν σχετικά με τη συνέντευξη του Χάρι στην Όπρα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος απάντησε αυθόρμητα: «Ποια Όπρα;». Ενώ η κόμισσα πρόσθεσε: «Ναι η συνέντευξη, τι;».

Το ζευγάρι έχει αναλάβει τώρα πιο ενεργό ρόλο στη βασιλική οικογένεια, αφού ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Μιλώντας για τη νέα τους θέση στη βασιλική οικογένεια, η Σόφι είπε: «Ελπίζουμε να το κάνουμε καλά. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναζητούν περιεχόμενο για να γεμίσουν το λεγόμενο "κενό". Αν οι άνθρωποι θέλουν να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που κάνουμε εμείς, τότε είναι υπέροχα».