Στο άκουσμα της φωνής της δεν μπορείς παρά να την αναζητήσεις και να μάθεις περισσότερα για το ταλέντο της. Η Μαριάνα Κατσιμίχα τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει τη δική της πορεία στον χώρο της μουσικής. Με αμιγώς καλλιτεχνικό DNA, ως κόρη του Πάνου Κατσιμίχα, η Μαριάνα βουτά στη θάλασσα της λαϊκής και της ρεμπέτικης μουσικής.
Μετά την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα, μιλά στη Realnews για τη μεγάλη της αγάπη για τη μουσική, για τη σχέση λατρείας με τον πατέρα της αλλά και για τα επόμενα καλλιτεχνικά βήματά της.
Αν και σπούδασε νηπιαγωγός, η μουσική την τράβηξε αμέσως στην αγκαλιά της. Η εμφάνισή της είναι μάλλον ροκ, αλλά τα τελευταία χρόνια το λαϊκό τραγούδι και το ρεμπέτικο έχουν γίνει για τη Μ. Κατσιμίχα μέσο επικοινωνίας και έκφρασης.
«Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο χρόνο έχει εξελιχθεί η σχέση μου με το λαϊκό και το ρεμπέτικο πιο ραγδαία, μετά από έναν δίσκο που βγάλαμε με τον Αλέξανδρο Γουργουλιό, όπου τραγουδάμε με τον Βασίλη Προδρόμου. Από εκεί ξεκίνησε μια μεγαλύτερη προβολή και αναγνωρισιμότητα. Πέρα από αυτό ασχολούμαι πολλά χρόνια με το τραγούδι, παίζω πιάνο, γράφω μουσική, νιώθω ότι σίγουρα έχω δρόμο μπροστά μου αρκετό, αλλά είμαι αισιόδοξη και πολύ χαρούμενη για ό,τι συμβαίνει μέχρι τώρα. Ηρθε και αυτή η συνάντηση με τον Γιώργο Νταλάρα με τις δύο συναυλίες “Στους δρόμους του ρεμπέτικου” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που ήταν για εμένα τεράστια τιμή. Θεωρώ ότι ως μουσικό και ως τραγουδίστρια η συνεργασία αυτή μου έδωσε πολλά πράγματα».
Και πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία; «Είχα στείλει ένα mail στον κύριο Νταλάρα με τον δίσκο μας, για να τον ακούσει, και μετά από καιρό μού τηλεφώνησε και μου είπε ότι του άρεσε πολύ η φωνή μου και ότι ήθελε να συμμετάσχω στις συναυλίες για το ρεμπέτικο. Ηταν τεράστια τιμή για εμένα το ότι στα 27 μου χρόνια έπαιξα στη σκηνή με τον κύριο Νταλάρα».
Στόφα καλλιτεχνική
Η Μαριάνα προέρχεται από μια οικογένεια αμιγώς καλλιτεχνική. Ο πατέρας της, Π. Κατσιμίχας, και ο θείος της, Χάρης, έχουν αφήσει ανεξίτηλο το μουσικό τους αποτύπωμα στην ελληνική σκηνή και στη δισκογραφία.
«Προφανώς από παιδί έχω ερεθίσματα μουσικά και ακούσματά τους. Μπορεί να μην έχω μεγαλώσει με τον μπαμπά μου, γιατί οι γονείς μου είναι χωρισμένοι, αλλά πάντα, όποτε βρισκόμασταν, υπήρχε η μουσική και αυτό μας ένωνε. Με έχουν επηρεάσει πάρα πολύ. Εχω ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο από άποψη είδους, έχω πάει προς τη λαϊκή μουσική, αλλά σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και μέσα από συζητήσεις που έχουμε κάνει αλλά και με την ίδια τους τη μουσική και τη δουλειά τους και με τη συναναστροφή μας έχω επηρεαστεί πάρα πολύ. Ο πατέρας μου ήταν πάντα για εμένα πρότυπο και τον θαυμάζω».
Αυτό το διάστημα ετοιμάζεται για νέες εμφανίσεις, αλλά και για την παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς της. «Εχουμε κάποια live μέχρι τον Ιούνιο και είμαστε υπό συζήτηση για το μέλλον. Στις 2 Ιουλίου με τον Δημήτρη Μπάκουλη θα παίξουμε στο Gazarte. Στις 22 Μαΐου στο “Μακάρι” στο κέντρο της Αθήνας θα κάνουμε την παρουσίαση του δίσκου μας “Επίλογος” με τον Βασίλη Προδρόμου».
Ο δίσκος, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αποτελείται από επτά καινούργια τραγούδια πάνω σε ποιήματα επτά Ελλήνων ποιητών, των Αναγνωστάκη, Καρούζου, Ουράνη, Πατρίκιου, Σεφέρη, Τσιούφη και Τζαρέλλα.