Quantcast

Ντορέττα Παπαδημητρίου στη Real News: «Είμαι πολύ δοτική στον έρωτα»

Αυτή τη σεζόν η Ντορέττα Παπαδημητρίου εισβάλει στην κουζίνα του «Game of chefs» και με το ταπεραμέντο της ρίχνει το δικό της αλατοπίπερο στο σόου μαγειρικής. 

«Μέσα στο καλοκαίρι ο ΑΝΤ1 μου πρότεινε το project. Μου άρεσε πολύ η ιδέα εξ αρχής, γιατί ήξερα ότι είναι ένα παιχνίδι μαγειρικής που δεν μοιάζει με άλλα. Μου άρεσαν πολύ οι επιλογές των σεφ, είναι άνθρωποι που στη δουλειά τους πραγματικά είναι κορυφή. Ηταν και κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Γενικά μου αρέσει να κάνω καινούργια πράγματα, το έχω αποδείξει στην πορεία μου, οπότε δεν ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσω αν θέλω να το κάνω. Ξέρω να μαγειρεύω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να μαγειρέψω στο επίπεδο που ψάχνουν οι σεφ μας στο παιχνίδι. Πιστεύω πως μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα ξέρω να μαγειρεύω καλύτερα», λέει η ηθοποιός στη Realnews, λίγο μετά την πρεμιέρα της, και συμπληρώνει: «Το κομμάτι της παρουσίασης μου δίνει την ελευθερία να αυτοσχεδιάζω και να κάνω πράγματα διαφορετικά. Αυτό που έκανε τη διαφορά σε αυτό το παιχνίδι, νομίζω από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, είναι τα blind auditions. Η επιλογή των πιάτων γίνεται στα τυφλά, οι κριτές μας δεν ξέρουν ποιος έχει μαγειρέψει το πιάτο που έρχεται μπροστά τους κι αυτό το στοιχείο αλλάζει κάθε στάδιο και δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση στην εξέλιξη».

  Ως αθλήτρια η Ντ. Παπαδημητρίου είχε ανέκαθεν μια ειδική σχέση με το φαγητό. «Οσο ασχολιώμουν με τον πρωταθλητισμό, και στη γυμναστική και στον στίβο αργότερα, η διατροφή ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας. Από πάρα πολύ μικρή ηλικία έχω μάθει να προσέχω τη διατροφή μου με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, που έγινε τρόπος ζωής και με ακολουθεί μέχρι σήμερα. Η σωστή διατροφή είναι μέρος της ζωής μου», εξηγεί. «Η πειθαρχία επίσης είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Δεν έχω καταλήξει αν ο πρωταθλητισμός φέρνει την πειθαρχία ή αν η πειθαρχία στον χαρακτήρα φέρνει τον πρωταθλητισμό. Η πειθαρχία, η επιμονή και η προσήλωση στους στόχους είναι στοιχεία στα οποία εκπαιδεύεσαι καλά στον αθλητισμό. Αυτό σε βοηθά σε πολλούς τομείς της ζωής σου». 

  Επιλέγει συνειδητά να απέχει φέτος από το θέατρο. «Την πρώτη σεζόν του χειμώνα δεν θα κάνω κάτι άλλο. Τα γυρίσματα του “Game of Chefs” είναι απαιτητικά και δεν θα υπήρχε χρόνος να κάνω κάτι ταυτόχρονα. Εχω και τον μεγάλο γιο μου που δίνει πανελλήνιες φέτος και ήταν ανάγκη μου να έχω τον ελεύθερο χρόνο να είμαι δίπλα του, να τον βοηθήσω, να τον στηρίξω». Με δύο αγόρια στην εφηβεία άραγε πώς τα καταφέρνει; «Δεν έχω ιδιαίτερες εφηβικές εντάσεις για να πω την αλήθεια, είναι πλέον αντράκια και πραγματικά είμαι τόσο περήφανη για τα παιδιά μου! Οσο μεγαλώνουν αυτό πολλαπλασιάζεται», απαντά.

   Οι αποκαλύψεις που κλόνισαν τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως ήταν φυσικό, δεν την άφησαν ανεπηρέαστη. «Δεν γνώριζα το μέγεθος... Κι αυτό που λέγεται ότι ακούγαμε κάποια πράγματα, εγώ δεν ήξερα αυτά που έχουν γίνει, ήταν για μένα σοκαριστικό. Χαίρομαι που με την αρχή που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου πήραν δύναμη γυναίκες και άνδρες και βγήκαν μπροστά και μίλησαν. Το θεωρώ πάρα πολύ θαρραλέο, αξιοθαύμαστο, αξιοσέβαστο αυτό που έκαναν και εύχομαι να δώσουν δύναμη και σε άλλους να μιλούν γι’ αυτά τα θέματα. Είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να βοηθήσει για να μπαίνει ο καθένας στη θέση του και να παίρνει ο καθένας ό,τι του αξίζει. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, όποιοι, ότι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, να λένε ό,τι θέλουν και να χρησιμοποιούν την εξουσία τους στη δουλειά - όχι μόνο στον δικό μας χώρο. Θαυμάζω τις γυναίκες που βγήκαν και μίλησαν!».

   Σε ό,τι αφορά τον έρωτα, η Ντορέττα ξεκαθαρίζει ότι είναι ένα κεφάλαιο που δεν έχει κλείσει για εκείνη. «Κανείς δεν θέλει να ζει μόνος του και αν μου προκύψει κάτι τέτοιο με μεγάλη μου χαρά... Αν είναι να ‘ρθει θε να ‘ρθει. Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη. Υπό την επήρεια του έρωτα πραγματικά αισθάνεσαι ότι μπορείς να μετακινήσεις βουνά. Είναι πολύ σημαντικός. Εγώ είμαι πολύ δοτικό άτομο όταν βρίσκομαι σε ανάλογη κατάσταση», λέει χαμογελώντας και παραδέχεται ότι ο έρωτας... περνά από το στομάχι: «Σίγουρα ένα ωραίο δείπνο στην αρχή μιας γνωριμίας είναι ένας ωραίος τρόπος να σπάσει ο πάγος».