Quantcast

Ο Μάρτιν Σκορσέζε «ταράχθηκε» τόσο από νέα ταινία που παρακολούθησε, που δεν μπορούσε να κοιμηθεί

Ο Μάρτιν Σκορσέζε έμεινε «έντονα ταραγμένος» αφού παρακολούθησε τη νέα ταινία της εταιρείας ανεξάρτητων παραγωγών A24.

Ο θρυλικός σκηνοθέτης έγραψε διθυραμβική κριτική για τη νέα ταινία τρόμου του Τι Γουέστ, «Pearl»με πρωταγωνίστρια τη Μία Γκοθ, την έστειλε στην A24 και στη συνέχεια δημοσιεύθηκε στο Film.

Η Μία Γκοθ υποδύεται μία νεαρή γυναίκα που ζει με τον πατέρα της, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα, και την αυταρχική μητέρα της στο αγρόκτημά τους στο Τέξας. Η ταινία είναι prequel της προηγούμενης ταινίας της A24 σε σκηνοθεσία Τι Γουέστ, «X», η οποία κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

Στην κριτική του, ο Μάρτιν Σκορσέζε αναφέρει: «Οι ταινίες του Τι Γουέστ έχουν ένα είδος ενέργειας που είναι τόσο σπάνιο στις μέρες μας, το οποίο τροφοδοτείται από μία αγνή, αμείωτη αγάπη για τον κινηματογράφο. Το νιώθεις σε κάθε καρέ».

«Η ταινία "Pearl" είναι άγρια, μαγευτική, με βαθιά -και εννοώ βαθιά- ανησυχητικά 102 λεπτά. Ο Γουέστ και η μούσα και δημιουργική σύντροφός του, Μία Γκοθ, ξέρουν πραγματικά πώς να παίζουν με το κοινό τους... πριν βάλουν το μαχαίρι στο στήθος μας και αρχίσουν να στρίβουν», σημειώνει o Αμερικανός βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης.

«Ήμουν ενθουσιασμένος, μετά ενοχλημένος, μετά τόσο ταραγμένος που δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ. Αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να παρακολουθώ», τονίζει ο ίδιος.