Quantcast

Σεργουλόπουλος για καταδίκη Τσιάρτα: «Το χάρηκα πολύ» - Τσιάρτας: «Θα μιλήσω την επόμενη εβδομάδα»

Ο Βασίλης Τσιάρτας κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο για ομοφοβική ανάρτηση που είχε κάνει στο διαδίκτυο το 2017, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να καταδικάζεται σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε στην καταδικαστική απόφαση σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή μέσα από τον αέρα της εκπομπής του, «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη εξέλιξη τον χαροποίησε «πάρα πολύ».

«Όμορφη αυτή η Παρασκευή και έχω πάρα πολύ καλά νέα. Θέλω να πω ότι καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας, πρώτη φορά βγήκε απόφαση της εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, λόγω ταυτότητας φύλου… Θέλω να πω ότι στον κύριο Τσιάρτα ότι βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου και είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος που θα μιλήσω για το παιδί μου όπου σταθώ και όπου βρεθώ, γιατί το αγαπάω. Και έχω το δικαίωμα αυτό. Κι αν μου την πει, μπορώ και εγώ να καταφύγω στη δικαιοσύνη. Υπάρχει ιστορική απόφαση», τόνισε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και πρόσθεσε:

«Είπε ότι δε συμφωνεί ότι είναι ρατσιστής. Έτσι αποφάσισε αυτός ο ίδιος για τον εαυτό του. Και διάφορες τέτοιες αηδίες είπε… Επιτέλους, να ξέρουμε πως δεν είναι “θα πω και εγώ τη γνώμη μου ή να ακούσω την αντίθετη άποψη”. Οι απόψεις αυτές είναι ρατσιστικές και καταδικάζονται από τον νόμο. Τη χάρηκα αυτή την απόφαση πάρα πολύ».

 

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Βασίλη Τσιάρτα σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για ομοφοβική ανάρτηση του στα social media το 2017.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή αλλά και κατά όσων είχαν εκτοξεύσει απειλές κατά της ζωής της το τελευταίο διάστημα.

Με την ίδια απόφαση του Δικαστηρίου καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένα δεύτερο άτομο για ομοφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε προβεί σε ανάρτηση - δήλωση το 2017 πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου. Είχε αναρτήσει τότε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ.Γ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα», ενώ σε μια δεύτερη ανάρτηση του, λίγες ώρες αργότερα είχε σχολιάσει: «Ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα».

Η καταδικαστική απόφαση κατά του Β. Τσιάρτα, όπως αναφέρει και σε ανάρτηση του στο Facebook ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979  για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Στην εις βάρος του καταδικαστική απόφαση αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής γράφοντας πως θα τοποθετηθεί αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα.