Quantcast

Σούλα Αθανασιάδου: Πέθανε η «Μάχη» από τα «Εγκλήματα»

Η ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου πέθανε τον περασμένο Απρίλιο λίγες ημέρες μετά το Πάσχα σε ηλικία 92 ετών, με τον θάνατό της να γίνεται γνωστός μόλις σήμερα. 

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή εντελώς αθόρυβα, ενώ όπως έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η κηδεία της Σούλας Αθανασιάδου πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης παρουσία ελάχιστων ανθρώπων κυρίως φίλων και συγγενών.

Η Σούλα Αθανασιάδου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1929. Μετά τη φοίτηση του σχολείου, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1956 με την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Οι άσσοι του γηπέδου» και τρία χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην  ταινία «Αστέρω».

Τη δεκαετία του 1960 εμφανίσθηκε σε άλλες δέκα ταινίες με πιο γνωστές τις παρακάτω εκείνες της Φίνος Φιλμ που γύρισε το 1966. «Κοινωνία ώρα μηδέν» με τον Νίκο Κούρκουλο και «Στεφανία» με την Ζωή Λάσκαρη.

Τηλεοπτικά, ξεχώρισε στις σειρές «Λόγω τιμής», «Εγκλήματα», «Βότκα Πορτοκάλι», «Θα βρεις τον δάσκαλό σου» και «Λένη». Ωστόσο, ο ρόλος για τον οποίο αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το τηλεοπτικό κοινό ήταν αυτός της «Μάχης» στα «Εγκλήματα».