Quantcast

Στιγμιότυπα καθημερινότητας στις τοιχογραφίες του L’Ghacham

Οι εκφραστικές τοιχογραφίες του Mohamed L'Ghacham μεγεθύνουν ανεπιτήδευτα περιστατικά - ένα πάρτι γενεθλίων ή τα πρώτα βήματα που κάνει ένα μικρό παιδάκι - σε ένα γιορτασμό της καθημερινότητας.

Αυτό τον μήνα, ο με έδρα τη Βαρκελώνη Μαροκινός καλλιτέχνης δρόμου θα ταξιδέψει σε ευρωπαϊκές χώρες για να υλοποιήσει διάφορα πρότζεκτ, ενώ ατομική έκθεση μικρότερου μεγέθους έργων του ζωγραφικής θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι στην αίθουσα τέχνης PDP Gallery του Λος Άντζελες.

Ο L'Ghacham αναδημιουργεί παλιές φωτογραφίες ως έργα τέχνης μεγέθους τοίχου ενός κτηρίου σε διάφορες τοποθεσίες στη Γηραιά Ήπειρο: μια γυναίκα που ετοιμάζεται να πέσει για ύπνο, τις χαοτικές στιγμές πριν ένα οικογενειακό πορτρέτο μπροστά από τον φακό και άλλα.

«Αυτές οι πρώτες τοιχογραφίες έγιναν σε εγκαταλελειμμένα, κατεδαφισμένα κτήρια ή, απλά, στα προάστια πόλεων και σε δημόσιους χώρους. Ο αντίκτυπος του να βλέπω μια τέτοια εικόνα ζωγραφισμένη σε τέτοιους χώρους με τεχνική που είναι πιο κοντά στην κλασική ζωγραφική παρά στο γκράφιτι, δημιούργησε για μένα μια καλλιτεχνική άποψη» δήλωσε, μιλώντας στο Colossal.