Quantcast

Τάσος Χαλκιάς: «Πιστεύω στη φιλοσοφία του Βούδα - Ο Θεός των χριστιανών δεν είναι καλός» - Βίντεο

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και στα ιερά «τέρατα» στον χώρο του θεάτρου. 

«Πιστεύω ότι ο καθένας έχει τις ευθύνες των λόγων και των πράξεων του. Θα συνεργαζόμουν με ανεμβολίαστο ηθοποιό. Εάν οι καλλιτέχνες που έχουμε ανοιχτόμυαλη κρίση βρίσκαμε ως λύση τον ρατσισμό, ζήτω που καήκαμε. Κανένα μέτρο δεν είναι ενδεδειγμένο», τόνισε ο Τάσος Χαλκιάς. 

Μάλιστα δεν δίστασε να σχολιάσει το ελληνικό #MeToo λέγοντας: «Κάποιοι άνθρωποι είναι αυτή τη στιγμή προφυλακιστέοι για να δικαστούν. Δεν έχει γίνει καμία δική ακόμα. Να περιμένουμε να γίνει η δίκη, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ξαναμιλήσουμε. Το θέατρο είναι χαρά, είναι μια δύναμη, μια οντότητα και μια αναγκαιότητα για την ανθρωπότητα. Ποιος έχει το δικαίωμα να το μαυρίζει με τέτοιες συμπεριφορές; Δεν έχει κανένα δικαίωμα» προσέθεσε. 

«Δεν έχω βιώσει καμία δυσάρεστη συμπεριφορά στον χώρο μου. Έχω συνεργαστεί με τα ιερά τέρατα του ελληνικού θεάτρου. Εκείνη την εποχή τα ιερά τέρατα που έστησαν το ελληνικό θέατρο δεν προέβησαν σε άσχημες ενέργειες, οπότε δεν ανέχομαι ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα», διευκρίνισε μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». 

Επιπλέον, όσον αφορά τις θρησκετικές του πεποιθήσεις, ανέφερε: «Έχω πει ότι ο Θεός των χριστιανών δεν είναι καλός, επειδή δεν φροντίζει τα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα. Είναι ένας Θεός – τιμωρός και όχι φιλεύσπλαχνος. Πιστεύω στη φιλοσοφία του Βούδα, όμως δεν είμαι βουδιστής», διευκρίνισε ο Τάσος Χαλκιάς.