Quantcast

Γιάννης Βογιατζής: Ο Μίκης Θεοδωράκης και το παράπονο για την «Όμορφη πόλη» - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γιάννης Βογιατζής αναφέρθηκε στο “Ενώπιος Ενωπίω” στη γνωριμία του με τον Μίκη Θεοδωράκη και στο πώς τραγούδησε για πρώτη φορά την “Όμορφη Πόλη”.

“Στην “Όμορφη Πόλη” τραγουδούσαμε όλη η αφρόκρεμα του ελληνικού τραγουδιού, Χιώτης, Μαίρη Λίντα, Μαρινέλλα και Καζαντζίδης.  Το τραγούδι αυτό δεν το ξέραμε στην Ελλάδα, είχε πρωτοτραγουδιστεί στη Γαλλία με άλλο στίχο” είπε αρχικά ο αγαπημένος τραγουδιστής.

“Το 1962 άρχιζα να γίνομαι γνωστός, και ξαφνικά με παίρνει τηλέφωνο ο Θόδωρος Κρίτας, θεατράνθρωπος και μου λέει ο Θεοδωράκης θέλει να πεις ένα τραγούδι στην παράσταση. Τον Θεοδωράκη τον ήξερα σαν επαναστάτη και πηγαίνω και συναντιέμαι με τον Μίκη. Με πιάνει παράμερα και μου λέει θα σου πω κάτι και θα στο εξηγήσω μετά, είσαι πολύ καλός τραγουδιστής αλλά εμένα δεν μου αρέσεις. Γιατί εμένα μου αρέσουν οι ξύλινες φωνές. Μια μέρα στις πρόβες, μου είπε ότι εννοούσε ότι θέλει φωνές να προβάλουν τα τραγούδια και όχι να φαίνονται οι φωνές. Και είχε και δίκιο απόλυτο. Την έκανα γνωστή την Όμορφη Πόλη και μάλιστα σε άλλη εταιρεία από του Μίκη” κατέληξε ο Γιάννης Βογιατζής.