Quantcast

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ - Τον διαδέχεται ο Παράγκ Αγκραβάλ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ για επικείμενη αποχώρησή του. 

Με ανάρτησή του στο Twitter ο μέχρι πρότινος CEO έστειλε το δικό του μήνυμα, ενώ όπως έγινε γνωστό θα τον αντικαταστήσει ο Παράγκ Αγκραβάλ (δεξιά στη φωτογραφία), υπεύθυνος για τις ομάδες τεχνικής στρατηγικής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Ντόρσεϊ, επίσης διευθυντής της εταιρείας ψηφιακών πληρωμών Square, έγινε συνιδρυτής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης το 2006, ενώ η είδηση εγκατάλειψης του τιμονιού της εταιρείας Twitter έρχεται μισό και πλέον χρόνο αφότου ο ιδρυτής της  Elliott Management είχε προσπαθήσει να τον αντικαταστήσει το 2020.

Ο ιδρυτής της Elliott Management και δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Πολ Σίνγκερ, είχε αναρωτηθεί εάν ο Ντόρσεϊ θα έπρεπε να διευθύνει και τις δύο εταιρείες, καλώντας τον να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος μιας εξ αυτών.

Ο Ντόρσεϊ είχε απολυθεί από το Τwitter το 2008, επέστρεψε όμως το 2015. Κατά καιρούς έχει επικριθεί από το προωπικό της Twitter για τη δεύτερη εργασία που διατηρεί και κατά πόσο θεμιτό είναι αυτό. 

Η μέτοχος της Twitter, Elliott Management, έχει ζητήσει εδώ και καιρό την αντικατάσταση του Ντόρσεϊ στη θέση του CEO, προτού μάλιστα η επενδυτική εταιρεία φθάσει σε συμφωνία με τη διοίκηση της Twitter.

O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Elliott Management, επενδυτής Πολ Σίνγκερ, είχε αναρωτηθεί κατά πόσο ο Ντόρσεϊ  μπορούσε να τρέχει ταυτόχρονα δύο εισηγμένες εταιρείες, καλώντας τον τελευταίο να επιλέξει τη μία θέση και να εγκαταλείψει την άλλη.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα αντικαταστήσει Ντόρεϊ. Εάν ωστόσο αποχωρήσει, ο νέος CEO θα πρέπει να ανταποκριθεί στους «επιθετικούς» στόχους που θέτει η εταιρεία στον εαυτό της: έχει θέση ως στόχο τα 315 εκατ. ενεργούς ημερήσιους χρήστες μέχρι το τέλος του 2023, καθώς και τουλάχιστον τον διπλασιασμό των εσόδων της εκείνη τη χρονιά.

Η Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.