Quantcast

«Toy Story 4»: για μικρούς και μεγάλους θεατές

Στη φωτό από αριστερά, ο παραγωγός Μαρκ Νίλσεν, ο σκηνοθέτης Τζος Κούλεϊ, ο Τομ Χανκς και ο παραγωγός Τζόνας Ριβέρα στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο

Στη φωτό από αριστερά, ο παραγωγός Μαρκ Νίλσεν, ο σκηνοθέτης Τζος Κούλεϊ, ο Τομ Χανκς και ο παραγωγός Τζόνας Ριβέρα στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και οι βραβευμένοι παραγωγοί του «Toy Story 4» της Disney/Pixar μιλούν στο Real.gr για τη διασκεδαστική, έξυπνη συνέχεια της θρυλικής animation κινηματογραφικής σειράς.

Το 1995 η ταινία «Toy Story», η πρώτη που φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, έμαθε στους θεατές να κοιτάζουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των ομιλούντων παιχνιδιών και άλλαξε για πάντα την ιστορία του animation. Υπήρξε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, όπως και οι δύο συνέχειες που ακολούθησαν.

Πρόσφατα, το «Toy Story 4» ξεκίνησε τη διαδρομή του στις ελληνικές αίθουσες, με όχημα το χιούμορ, τη συγκίνηση και την περιπέτεια, αλλά και με τις ενήλικες ανησυχίες που ανέκαθεν διάνθιζαν τις ταινίες της Disney/Pixar ((«Ψάχνοντας τον Νέμο», «Ψηλά στον Ουρανό», «Γουόλ-υ» κ.α.)

O πάνινος σερίφης Γούντι βρίσκεται σε...υπαρξιακό δίλημμα και αναζήτηση ταυτότητας.   «Στην πρώτη ταινία, η πρόκληση για εκείνον είναι να μην γίνει ποτέ ένα χαμένο παιχνίδι, χωρίς παιδί-ιδιοκτήτη», λέει στον Real.gr ο παραγωγός Τζόνας Ριβέρα.  «Στην δεύτερη πρέπει να μην σπάσει ανεπανόρθωτα. Στο τρίτο φιλμ το παιδί του Γούντι, ο Άντι, μεγαλώνει και πάει στο κολέγιο, άρα το παιχνίδι δεν είναι πια αναγκαίο. Και στο «Toy Story 4», στα χέρια πλέον της μικρούλας Μπόνι, που δεν φαίνεται να τον έχει τόση ανάγκη, ο σερίφης μας πρέπει να βρει τον αληθινό σκοπό του στον κόσμο: να επανεφεύρει τον εαυτό του».

Ο Τομ Χανκς, που δανείζει τη φωνή του στον ήρωα, έχει μεγαλώσει. «Το σπουδαίο, όμως, είναι ότι ο Τομ δεν πίνει, δεν καπνίζει και προσέχει πάρα πολύ τη φωνή του. Δόξα τω Θεώ!», μας ενημερώνει ο σκηνοθέτης Τζος Κούλεϊ, που αποδίδει τα εύσημα και στον Κιάνου Ριβς, ο οποίος ερμηνεύει ξεκαρδιστικά έναν μάτσο μοτοσικλετιστή με... ψυχολογικά προβλήματα. Ξεχωρίζουν, επίσης, δύο υπερ-δυναμικά κορίτσια, πράγμα καινούριο για μια ιστορία που, μέχρι τώρα, περιστράφηκε γύρω από την ανδρική φιλία του Γούντι και του αστροναύτη Μπαζ.

Το «Toy Story 4» βλέπεται εξίσου ευχάριστα και από ανήλικους και από ενήλικους θεατές. Ο έτερος παραγωγός, Μαρκ Νίλσεν, διευκρινίζει στο Real.gr: «Στην Pixar ποτέ δεν ξεκινήσαμε να φτιάξουμε παιδική ταινία. Ανέκαθεν θέλαμε οι ταινίες μας να αρέσουν καταρχάς σε μας και να απευθυνονται σε όλους, ανεξάρτητα από ηλικίες. Εννοείται πως όλοι μας είμαστε γονείς και παρακολουθούμε τι ενδιαφέρει τα παιδιά μας». Βέβαια, τα παιδιά έχουν αλλάξει τρομερά τα τελευταία χρόνια. «Όμως παίζουν και με τάμπλετ και με παιχνίδια», απαντά ο παραγωγός. «Στις μέρες μας πιστεύω ότι το παιχνίδι και η τεχνολογία συνυπάρχουν».