Υπόθεση Καραϊβάζ: Εξώδικο στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη - Ποιος είναι ο ρόλος του Σπύρου Χαριτάτου

Το εξώδικο της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, της δικηγόρου τους Ρόης Παυλέα και του ασκούμενου δικηγόρου Σπύρου Χαριτάτου.

Στην εκπομπή της Δευτέρας, η Ζήνα Κουτσελίνη αναφέρθηκε στο εξώδικο που έστειλαν η μητέρα και η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ, μέσω της δικηγόρου τους, Ρόης Παυλέα και του ασκούμενου δικηγόρου, Σπύρου Χαριτάτου, ο οποίος μάλιστα ήταν και πρώην συνεργάτης της εκπομπής.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε το εξώδικο που έστειλε στην εκπομπή μας η μητέρα και η αδερφή του Καραϊβάζ της δικηγόρου τους Ρόης Παυλέα και του ασκούμενου δικηγόρου, Σπύρου Χαριτάτου», είπε η παρουσιάστρια και στη συνέχεια προβλήθηκε το εξώδικο, το οποίο αφορούσε την εκπομπή της 18ης Νοεμβρίου.

Τη συγκεκριμένη ημέρα, η Ζήνα Κουτσελίνη είχε ξεσπάσει κατά του Σπύρου Χαριτάτου υποστηρίζοντας ότι πλησίασε τη μητέρα και την αδελφή του θανόντος, προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση, με στόχο την δική του αυτοπροβολή, ενώ ανέφερε ότι χώρισε την οικογένεια Καραϊβάζ σε δύο στρατόπεδα και τον κάλεσε να παραιτηθεί από την εκπροσώπηση.

Οπως έχει γίνει γνωστό, η αδελφή και η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ γνώρισαν τον Σπύρο Χαριτάτο και απευθύνθηκαν  στη Ρόη Παλεύα, και σε εκείνον ως ασκούμενο δικηγόρο, για να τους εκπροσωπήσουν. Ωστόσο η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε εκπροσώπηση από τον Απόστολο Λύτρα,ο οποίος είχε εμφανιστεί στην εκπομπή.

Ο κ. Λύτρας σχολίασε ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε δημιουργεί εσφαλμένη εντύπωση ότι η οικογένεια βρίσκεται στα «μαχαίρια», αφού απευθύνθηκαν σε διαφορετικούς δικηγόρους για την υπόθεση.

Το εξώδικο αναλυτικά αναφέρει:

«Προς το Ε.Σ.Ρ. Την 18/11/2021, ημέρα Πέμπτη, περιήλθε γνώση μας από τρίτους ότι, στην απ' ευθείας μετάδοση της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα", του τηλεοπτικού σταθμού "Star Channel", εκτοξεύθηκε μια πρωτοφανής, ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίων ημών, από την παρουσιάστρια της εκπομπής Ζήνα Κουτσελίνη, των παρισταμένων συμμετοχόντων δημοσιογράφων και από τον δικηγόρο Αθηνών Απόστολο Λύτρα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής Ζήνα Κουτσελίνη, άνευ της προβλεπόμενης και απαιτούμενης ενημέρωσης και προειδοποίησης, για την προβολή του θέματος αλλά και κατά τη διάρκεια μετάδοσης αυτού, για όσα ψευδή και συκοφαντικά, θα επακολουθούσαν, δεν έδωσε ούτε καν δικαίωμα απάντησης αντιλόγου, σε όσα δυσφημιστικά και μεροληπτικά λέχθηκαν εναντίον μας, στον αέρα της ως άνω εκπομπής υψηλής θεαματικότητας, ενώ διαπόμπευσαν και διέσυραν τους τέσσερίς μας και δημιούργησαν αλγεινές εντυπώσεις για το πρόσωπό μας»

Μεταξύ άλλων δηλώνεται πως «επειδή οι δυσφημιστικές αναφορές της καταγγελλόμενης τηλεοπτικής εκπομπής και των συμμετοχόντων σε αυτή, δημιούργησαν την παραπλανητική εντύπωση στο τηλεοπτικό κοινό, ότι η δικηγόρος Ρόη Παυλέα και ο ασκούμενος δικηγόρος και δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος, δήθεν μετέρχονται ανέντιμες μεθοδεύσεις, ότι δήθεν διαπράττουν αξιόποινες και αντιδεοντολογικές συμπεριφοές, αμφισβήτώντας ευθέως τις προσωπικότητες τους και την επαγγελματική τους επάρκεια και συγκρότηση.

Επειδή από τις ως άνω αναφορές, εμείς "οι γυναίκες του χωριού", υπέστήκαμε μια άνευ προηγουμένου δημόσια και αναίτια προσβολή, δεδομένου ότι, θίγεται η τιμή και υπόληψή μας, ενώ ταυτόχρονα θίγεται και η προσωπική και επαγγελματική πίστη της Ρόης Παυλέα και του Σπύρου Χαριτάτου, με αποτέλεσμα να απαιτείται, η από μέρους του τηλεοπτικού σταθμού σας, ανασκευή κι επιδιόρθωση, ως προς το πρόσωπο όλων μας. Επειδή το τηλεοπτικό σας κανάλι δεν προστάτευσε ως όφειλε, την προσωπικότητάς, αφήνοντας ανεξέλεγκτα τους ως άνω, παρουσιάστρια, δημοσιογράφους και δικηγόρο, να μας διασύρους ανεπανόρθωτα, άνευ ορίου, άνευ προειδοποίησης και άνευ αντιλόγου, για μεγάλο χρονικό διάστημα στον τηλεοπτικό αέρα, κατηγορώντας μας, γιατί όλοι μας ανεξαιρέτως πράξαμε το καθήκον μας. 

Επειδή οι συκοφαντικές αναφορές που έγιναν, παρουσιάστηκαν ως δήθεν "είδηση", ενώ με την επίφαση της ενημέρωσης, δόθηκαν αλλοιωμένες όχι για να εξυπηρετήσουν το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης, αλλά για να διαπομπευθούν προσωπικότητες, "γυναίκες από χωριό", επαγγελματίες δικηγόροι και δημοσιογράφοι, προς τέρψη της τηλεθέασης».  

Αμέσως μετά την προβολή του βίντεο που παρουσίαζε αναλυτικά το εξώδικο, η Ζήνα Κουτσελίνη δήλωσε:

«Να σας πω ότι η σύζυγος και ο γιος του Καραϊβάζ διαψεύδουν ότι ο Χαριτάτος και ο Γιώργος ήταν φίλοι αν μπορεί ο Χαριτάτος να αποδείξει ότι είχαν βγει έξω έστω και μία φορά για καφέ, τα λέω αυτολεξεί τους».

Δείτε το βίντεο: