Quantcast

Υψηλές θερμοκρασίες στην COSMOTE TV

Είδαμε σε ειδική προβολή τα πρώτα επεισόδια του νέου ερωτικού-ψυχολογικού θρίλερ «42οC», με τους Χρήστο Λούλη, Κατερίνα Λέχου, Έμιλυ Κολιανδή, Theo Alexander, Κώστα Νικούλι και Ναταλία Swift.

Μετά την επιτυχημένη διαδρομή του «Έτερος Εγώ», ένα ακόμα θρίλερ έρχεται να προστεθεί στη «βιβλιοθήκη» των παραγωγών της COSMOTE TV: Τα 8 επεισόδια της νέας σειράς μυθοπλασίας «42οC», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου, κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 20.00, στο κανάλι COSMOTE SERIES MARATHON HD, ενώ θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Το real.gr βρέθηκε στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Executive Director, Δημήτρης Μιχαλάκης, και οι συντελεστές της σειράς. ΄

Από τα μεγάλα «συν» της φιλόδοξης αυτής παραγωγής είναι ότι πέτυχε ένα εύγευστο κοκτέιλ έμπειρων και νεώτερων ηθοποιών, κάτι που τόνισε ο Δ. Μιχαλάκης, όπως και το γεγονός ότι είναι κινηματογραφικών προδιαγραφών, όπως άλλωστε προστάζει η τάση της εποχής. Για τους ρόλους τους και την εμπειρία τους στα γυρίσματα μίλησαν από το στούντιο της COSMOTE TV οι πρωταγωνιστές Ναταλία Swift, Κατερίνα Λέχου, Χρήστος Λούλης και Theo Alexander. Σε live σύνδεση με το studio ήταν ο βραβευμένος σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Λογοθέτης, Έμιλυ Κολιανδρή, Μπέτυ Αποστόλου, Κώστας Νικούλι, Σεμίραμις Αμπατζόγλου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Μαριέλλη Μανουδάκη, Στεφανία Σωτηροπούλου και Νικολάκης Ζεγκίνογλου.

Ο Χρήστος Λούλης αλλά και ο Theo Alexander αστειεύτηκαν για τα κιλά που πήραν για τους ρόλους τους. Ο πρώτος, ο οποίος υποδύεται τον αστυνομικό που καλείται να εξιχνιάσει τον ανεξήγητο θάνατο μιας έφηβης, είπε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση στα γυρίσματα ήταν να μπαίνει, όχι μόνο κάτω από το δέρμα του ρόλου, αλλά και στη θέση του θεατή, ο οποίος δεν γνωρίζει τα κίνητρα για τις πράξεις των ηρώων και είναι γεμάτος ερωτηματικά. Ο Theo Alexander («True Blood») είπε ότι είναι η πρώτη του συμμετοχή σε ελληνική σειρα -«όμως δεν κάναμε ελληνική σειρά, κάναμε Cosmote TV», διευκρίνισε χαμογελώντας, «με ένα εκπληκτικό σενάριο και έναν ρόλο που με συνεπήρε».

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου μας προειδοποίησε ότι κανείς από τους χαρακτήρες δεν είναι αθώος και ότι το σασπένς εξάγεται από τα πολλά τους πρόσωπα, και αποκάλυψε ότι ο τίτλος «42οC» σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με τις θερμοκρασίες έκρηξης τις οποίες αγγίζουν οι ήρωες. Τόνισε,, επίσης, ότι ενώ η σειρά είναι διεθνών προδιαγραφών, δεν χάνεται η ελληνική της ταυτότητα. «Γίνεται αποδόμηση του μύθου της ελληνικής οικογένειας», συμπλήρωσε.

Πρώτη γεύση

Όσοι συμμετείχαμε στη συνέντευξη τύπου, είχαμε την ευκαιρία να δούμε, σε πρώτη προβολή, τα τρία πρώτα επεισόδια του«42οC».

Το στόρι ξετυλίγεται σε ένα νησί (την Κέρκυρα, παρόλο που δεν διευκρινίζεται ευθέως στη σειρά). Ο φακός εστιάζει σε μία οικογένεια, η οποία θρηνεί ήδη έναν βίαιο θάνατο: η Μαρία, μητέρα δύο κοριτσιών, βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα, πριν από λίγα χρόνια. Τώρα, με αφορμή το μνημόσυνο, η μεγάλη κόρη της Λένα επιστρέφει στο νησί και έρχεται αντιμέτωπη με την αυστηρή θεία της (Κατερίνα Λέχου), τη μικρότερη αδελφή της, Άννα, ένα ατίθασσο κορίτσι που τη θαυμάζει (Σεμίραμις Αμπατζόγλου), και έναν νεαρό άντρα, τον Νίκο (Κώστας Νικούλι), με τον οποίο η σχέση και των δύο αδελφών είναι περίπλοκη. Και τότε, ένας ακόμα περίεργος θάνατος έρχεται να συγκλονίσει την οικογένεια και όσους την περιβάλλουν και να φέρει τα θαμμένα μυστικά στην επιφάνεια.

Το πρώτο επίθετο που μου ήρθε στο μυαλό για τη σειρά, είναι «ατμοσφαιρική». Σε αυτό συμβάλλει, σε πολύ σημαντικό βαθμό, η ίδια η Κέρκυρα, αρχοντική και μυστηριακή, αλλά και η πανέμορφη φωτογραφία του Γιάννη Νικολαράκου, όπως βέβαια και η σκηνοθεσία. Παρόλο που ο θεατής χρειάζεται λίγο χρόνο για να καταλάβει ποιος είναι ποιος και τι σχέση έχουν οι χαρακτήρες μεταξύ τους, δεν αργεί να γοητευτεί από τις πειστικές, φυσικές ερμηνείες ολόκληρου του πολυπρόσωπου καστ. Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στη Ναταλία Swift και τον Κώστα Νικούλι (που τον πρωτογνωρίσαμε και τον θυμόμαστε καλά από τη θαυμάσια παρουσία του στην πολυταξιδεμένη ταινία του Πάνου Κούτρα «Xenia»). Ο φακός λατρεύει τα πρόσωπα και των δύο ηθοποιών, οι σκηνές που μοιράζονται αποπνέουν απαγορευμένο ερωτισμό και οι ήρωές τους δείχνουν, τουλάχιστον στα πρώτα τρία επεισόδια, να κρατούν τα «κλειδιά» του μυστηρίου. Η Κατερίνα Λέχου, ως άκαμπτη, στριμένη αρχηγός της οικογένειας είναι θεσπέσια, o Χρήστος Λούλης είναι ο ντετέκτιβ που όλοι θα θέλαμε να λύσει το μυστήριο που μας απασχολεί και ο Theo Alexander ερμηνεύει, προς το παρόν, τον αινιγματικότερο χαρακτήρα όλων.

Σε μια σειρά θρίλερ, το πιο απαραίτητο στοιχείο είναι να εξάπτεται η περιέργεια του θεατή και να θέλει να δει «τι συμβαίνει παρακάτω». Αν κρίνω από τα αρχικά τρία επεισόδια, ο στόχος επετεύχθη.