Quantcast

Βενετία: Η πανδημία και οι συνέπειες για τον τουρισμό - ΒΙΝΤΕΟ

Μία από τις πόλεις που έχουν βιώσει άμεσα τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 είναι η Βενετία. Από τη μία στιγμή στην άλλη, η πόλη σύμβολο του ιταλικού τουρισμού έχει ερημώσει και το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.

«Πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο. Πριν από κάποιους μήνες δεν μπορούσαμε καν να περπατήσουμε. Τώρα δεν υπάρχει ψυχή» λέει ο Ματέο Σέκι, της Ένωσης Βενετσιάνων.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όπως είναι φυσικό και τα τουριστικά καταλύματα της Βενετίας, με τους ξενοδόχους να κάνουν λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα από το 2021 και μετά.

«Στην αρχή μιλούσαμε για έναν με δύο μήνες, μετά για τρεις με τέσσερις και τώρα όλοι λένε για επανεκκίνηση του χρόνου. Βλέπουμε κινητικότητα κρατήσεων για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2021» λέει η Μαριάνα Σεραντρέι, ιδιοκτήτρια αλυσίδας ξενοδοχείων.

Οι παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως η πανδημία θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις τουριστικές τάσεις αλλά και συνήθειες.

Στην πραγματικότητα όμως κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο κόσμος και πώς θα κινηθεί όσον αφορά στις διακοπές και τα ταξίδια του.

«Πρόκειται για μία ευκαιρία για έξυπνο τουρισμό. Με τους ανθρώπους να παίρνουν τον χρόνο τους ώστε να αποφύγουν τα βιαστικά και γεμάτα δραστηριότητες ταξίδια» λέει ο Σιμόν Βεντουρίνι, αντιδήμαρχος της Βενετίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το οικονομικό κραχ στον παγκόσμιο τουρισμό είναι πολύ πιθανό για τη φετινή σεζόν, αλλά υπάρχει αισιοδοξία για ανάκαμψη το 2021.