Quantcast

Bitcoin: Απώλειες έως 6% σήμερα μετά το νέο ράλι το Σαββατοκύριακο

Απώλειες έως 6% σημείωσε το bitcoin σήμερα, μετά το υψηλό επίπεδο - ρεκόρ των 58.354 δολαρίων που κατέγραψε χθες, Κυριακή. Οι πωλήσεις των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα μείωσαν τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου.

Το ψηφιακό νόμισμα υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 4,4% στα 54.941 δολάρια. Το ανταγωνιστικό προς αυτό κρυπτονόμισμα, το Ethereum, κατέγραφε απώλειες 7% στα 1.798 δολάρια, μετά το νέο ρεκόρ που σημείωσε επίσης χθες.

Το bitcoin έκανε ράλι το Σαββατοκύριακο, με την τιμή του σχεδόν να διπλασιάζεται από την αρχή του έτους, ενώ η κεφαλαιοποίησή του έφθασε το 1 τρισ. δολάρια την Παρασκευή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ, τα tweets του οποίου ενίσχυσαν το ράλι των κρυπτονομισμάτων, δήλωσε το Σάββατο ότι οι τιμές του bitcoin και του ethereum φαίνονται υψηλές.

Τα κέρδη του bitcoin τροφοδοτήθηκαν από τις ενδείξεις ότι το κρυπτονόμισμα γίνεται αποδεκτό από το επενδυτικό και εταιρικό κατεστημένο, από την Tesla και τη Mastercard έως τη BNY Mellon.

Χρηματιστές ανέφεραν ότι οι κινήσεις αυτές ήταν κυρίως τεχνικές και δεν συνδέονται με κάποιες ειδήσεις που έπαιξαν τον ρόλο του καταλύτη.