Quantcast

Δες πόσο θα πληρώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης - Αναλυτικά η τιμή ανά λίτρο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και νησιά

Με αυξημένη τιμή κατά περίπου 50% σε σχέση με πέρυσι κάνει φέτος πρεμιέρα το πετρέλαιο θέρμανσης, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που πλήττει όλες τις οικονομίες του κόσμου.

Από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται στην Αττική προς 1,13 - 1,15 ευρώ ανά λίτρο, στα πρατήρια καυσίμων της Περιφέρειας θα φτάνει το 1,25 ευρώ ανά λίτρο ενώ στα νησιά θα εκτοξευτεί στο 1,35 ευρώ το λίτρο.

Σημειώνεται ότι πέρυσι είχε ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή στα περίπου 0,80 ευρώ ανά λίτρο.

Εκπρόσωποι των πρατηριούχων μιλώντας στο real.gr επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχεδόν καμία παραγγελία για πετρέλαιο θέρμανσης υποστηρίζοντας ότι όσο η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ στις διεθνείς αγορές είναι πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι δεν αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών.

Μάλιστα πλέον και στην Κομισιόν προβλέπουν ότι η ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, βάζοντας φωτιά στις τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ίδια στιγμή το επίδομα θέρμανσης, φαίνεται να μην είναι αρκετό, ακόμη και μετά την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων, για να απορροφήσει το σύνολο των ανατιμήσεων.

Είδος πολυτελείας θα είναι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στα νησιά με τα χίλια λίτρα να πωλούνται προς 1.350 ευρώ, κάνοντας ουσιαστικά απαγορευτική την προμήθειά του από πολλά νοικοκυριά.

Όλοι πλέον προσδοκούν σε μια αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών προκειμένου να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.