Quantcast

ΕΒΕΠ: Το φορολογικό νομοσχέδιο να επιτρέψει στις εταιρίες να «αναπνεύσουν»

Ένας μικρότερος φορολογαριασμός και λιγότερα βάρη για τους μικρομεσαίους και τις επιχειρήσεις, σημαίνει πάρα πολλά για τους περισσότερους, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου, αναμένεται να περιλαμβάνει διατάξεις οι οποίες αφορούν στο σύνολο των φορολογούμενων και θα σηματοδοτούν τη μετάβαση σε μια εποχή σταδιακής αποκλιμάκωσης των φορολογικών βαρών.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, σημειώνει ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, προσδοκά στη δημιουργία ενός φορολογικού πλαισίου με αναπτυξιακή προοπτική, που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, να «αναπνεύσουν» και ικανού να προσελκύσει νέες επενδύσεις από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό, που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία της χώρας. Ένα αναπτυξιακό, δίκαιο και με προσδιορισμένους ορίζοντες φορολογικό ήταν και παραμένει το μόνιμο και διαχρονικό αίτημα του παραγωγικού ιστού της χώρας, που πρέπει επιτέλους να ικανοποιηθεί. Ένας μικρότερος φορολογαριασμός και λιγότερα βάρη για τους μικρομεσαίους και τις επιχειρήσεις, σημαίνει πάρα πολλά για τους περισσότερους, επισημαίνει ο κ. Κορκίδης.

Περισσότερα στο euro2day.gr