Quantcast

Εφορία: Νέα ρύθμιση με περισσότερες δόσεις αλλά και... πέναλτι

Κλειδώνουν οι όροι για τη νέα πάγια ρύθμιση χρεών προς την εφορία. Με πέναλτι επιτοκίου η αύξηση των δόσεων πέραν των 12. Εισοδηματικά κριτήρια για 48 δόσεις στους φόρους κληρονομιάς. Ποια χρέη μπορούν να ρυθμιστούν και από πότε.

Όσοι φορολογούμενοι, περιμένουν μετά την λήξη της ρύθμισης των 120 δόσεων μια ακόμα ευνοϊκή ρύθμιση χρεών στην εφορία για τις τρέχουσες οφειλές τους, περιμένουν μάταια…

Η νέα πάγια ρύθμιση η οποία σχεδιάζεται να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο έχει περισσότερες από τις σημερινές δόσεις (12-24), αλλά θα αφορά μόνο χρέη τα οποία θα γεννηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά και επιπλέον θα κοστίζει ακριβότερα σε επιτόκιο, σε συνάρτηση με το πλήθος των δόσεων.

Σύμφωνα με τους έως σήμερα σχεδιασμούς η νέα ρύθμιση αναφορικά με τις τακτικές οφειλές, όπως για παράδειγμα ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή φόρος εισοδήματος θα δίνει τη δυνατότητα έως και 24 δόσεων, έναντι 12 δόσεων σήμερα.

Για σπάσιμο οφειλής σε 12 μηνιαίες δόσεις όπως σήμερα δεν θα αλλάξει κάτι. Όσοι όμως θέλουν να πληρώσουν τους φόρους τους σε περισσότερες δόσεις από 12 φτάνοντας έως και τις 24, θα «τιμωρούνται» με υψηλότερο επιτόκιο.

Περισσότερα στο Euro2day