Quantcast

Εφορία: Ποιες οφειλές εντάσσονται στις 24-48 δόσεις

Η 1η Νοεμβρίου «κρίσιμη γραμμή» για περισσότερες δόσεις στην εφορία. Οριστική η απόφαση για μετάταξη από το σχήμα των 12 δόσεων στις 24. Οι γκρίζες ζώνες για όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους το πρώτο δεκάμηνο του 2019.

Όσοι δεν είχαν αρρύθμιστες οφειλές την 1η Νοεμβρίου 2019, μπορούν να εξαλείψουν τον κίνδυνο κατάσχεσης μέχρι την ενεργοποίηση της νέας πάγιας ρύθμισης των 24-48 δόσεων εντάσσοντας τώρα τις οφειλές τους στην ισχύουσα ρύθμιση των 12-24 δόσεων. Με τη λειτουργία της πλατφόρμας θα μπορούν να «μεταπηδήσουν» στο σχήμα των περισσότερων δόσεων που θα τεθεί σε εφαρμογή.

Οι σχετικές διατάξεις έχουν ήδη «κλειδώσει» στην υπό έκδοση εγκύκλιο αλλά παραμένει ακόμα μια γκρίζα ζώνη προς διευκρίνιση. Τι θα συμβεί με τους οφειλέτες εκείνους οι οποίοι ενέταξαν για παράδειγμα τον περασμένο Οκτώβριο τα χρέη τους σε 12 δόσεις και θα ήθελαν τώρα να περιορίσουν τη δόση τους. Αρμόδια στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και αυτή η κατηγορία οφειλετών να κάνει χρήση των ευνοϊκότερων διατάξεων, αν και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η παράμετρος της επίπτωσης στη ροή εισπράξεων φορολογικών εσόδων.

Περισσότερα στο euro2day.gr