Quantcast

Empowering Women 45+: 9 στις 10 γυναίκες πιο σίγουρες στην αναζήτηση εργασίας μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΕΒΕΑ & Microsoft

Ολοκληρώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα Empowering Women 45+ στο πλαίσιο συνεργασίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Microsoft, σε συνέχεια της πανελλαδικής τους έρευνας για την ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αναφορικά με τις προκλήσεις στην ελληνική αγορά, 1 στις 2 γυναίκες που πήραν μέρος δήλωσαν πως έχουν βιώσει προκατάληψη ή διάκριση λόγω φύλου, καθώς και ότι έχουν αντιμετωπίσει προκλήσεις στην εξέλιξή τους λόγω του φύλου τους. Το 82% του συνόλου των γυναικών θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για ισχυρότερες πολιτικές αντιμετώπισης έμφυλων ανισοτήτων, 78,5% πιστεύει ότι υπάρχει έλλειψη εκπροσώπησης γυναικών σε ηγετικές θέσεις, ενώ το 77% θεωρεί ότι το μισθολογικό χάσμα στην ελληνική αγορά εργασίας μεταξύ φύλων υφίσταται ακόμη, καθώς και ότι έχει συναντήσει περιπτώσεις όπου άνδρες τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το ΕΒΕΑ και η Microsoft δημιούργησαν το Empowering Women 45+, με στόχο την άμεση παροχή απαραίτητων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων για μία επιτυχημένη αναζήτηση εργασίας ή αλλαγή καριέρας. Το πιλοτικό πρόγραμμα των πρώτων 100 ανέργων γυναικών που υλοποιήθηκε και με τη συμβολή του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων, Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) εστίασε, μεταξύ άλλων, σε σεμινάρια ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, κύκλους συμβουλευτικής (coaching), επιπρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό και πιστοποιήσεις και ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου, με 9 στις 10 γυναίκες να δηλώνουν πλέον πιο σίγουρες στην αναζήτηση εργασίας.

Τι δήλωσαν οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα:

Μου έδωσε την ευκαιρία να χτίσω την 'εταιρική μου' ταυτότητα, να κάνω χρήση του Linkedln και να βρω τον τρόπο του πώς να αναζητήσω εργασία. Με γέμισε αισιοδοξία και απέκτησα πάλι την αυτοπεποίθηση μου, που την είχα χάσει, χάρη στις έμπειρες εισηγήτριες. Ελισάβετ Κ.

Εξαιρετική πρωτοβουλία! Και τα σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και οι κύκλοι συμβουλευτικής μοιράστηκαν πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις επί της ουσίας. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στην παρούσα φάση. Δημιουργήσατε ένα ασφαλές μέρος όχι μόνο για επαγγελματική ανάπτυξη, αλλά και για προσωπική εξέλιξη και δημιουργικό προβληματισμό! Σοφία Π.

Με τα συγκεκριμένα σεμινάρια έλαβα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να δημιουργήσω το personal brand μου, να συντάξω το βιογραφικό μου, να εντοπίσω τα skills μου και να τα διευρύνω, να εξοικειωθώ με το LinkedIn και να επεκτείνω το δίκτυο μου. Κυρίως όμως η ψυχολογική ενδυνάμωση που μου παρείχε, με οδήγησε να πιστεύω στον εαυτό μου, να μην φοβάμαι να τον παρουσιάζω, να νιώθω δυνατή με αυτοπεποίθηση και ικανή να διαχειρίζομαι τις δυσκολίες μου. Κατερίνα Κ.

Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε άλλες γυναίκες που αποθαρρύνονται λόγω ηλικίας να συμμετέχουν στην διαδικασία ευρέσεως εργασίας: αξίζουν συγχαρητήρια στους συμβούλους και όλους τους συμμετέχοντες στην οργάνωση του προγράμματος Empowering Women 45+, οι οποίοι με την σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό τους μου έδωσαν ελπίδα ότι αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσω. Ηλιάνα Κ.

To Empowering Women 45+ μόνο θετικό αποτύπωμα άφησε και προσέφερε εναλλακτική σκέψη για αυτο-βελτίωση, ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και νέες προοπτικές καθώς και τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων της επαγγελματικής αρένας σε όλες τις συμμετέχουσες και σε μένα προσωπικά. Μαρία Λ.

Αναλυτικά η έρευνα του ΕΒΕΑ: