Quantcast

Energy Mastering Awards 2019: Χρυσό βραβείο στην Protergia

Σε μια λαμπρή τελετή, όπου παρευρέθηκαν ανώτατα στελέχη όλων των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, την υψηλότατη διάκριση (GOLD βραβείο) απέσπασε η Protergia στο θεσμό Energy Mastering Awards 2019, στην κατηγορία Energy Companies, για τις υπηρεσίες PROTERGIA ENERGY EFFICIENCY που προσφέρει σε μεγάλους πελάτες της. Εκ μέρους της MYTILINEOS και του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας – Protergia, το βραβείο παρέλαβαν ο Σ. Λιαρμακόπουλος, Head of Product Management και η Δ. Πυρπιρή, Business Developer.

Η Protergia, ο τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS, έχει εξελιχθεί σε πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενέργειας, εφαρμόζοντας και στην Ελλάδα την παγκόσμια τάση και επιθυμία των καταναλωτών, να λαμβάνουν συνδυαστικές και ποιοτικές παροχές. Έτσι, η Protergia πλέον προσφέρει αξιόπιστες λύσεις ενημέρωσης, παρακολούθησης και ελέγχου της ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις των πελατών της.

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις, η Protergia ενέταξε στον πυρήνα της στρατηγικής της τη δημιουργία «έξυπνων» εργαλείων λύσεων για την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο.

Για την υλοποίηση των λύσεων αυτών, η Protergia, επέλεξε ως στρατηγικό συνεργάτη της την SenseOne, μέλος του ομίλου SingularLogic, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων IoT (Internet of Things), που εξυπηρετούν τη διασύνδεση και τη δια-λειτουργικότητα μεταξύ έξυπνων συσκευών και πληροφορικών συστημάτων.

Προσφέρει έτσι την πλατφόρμα myenergytracker που δίνει όχι μόνο τη δυνατότητα εξ’ αποστάσεως ελέγχου της ενεργειακής συμπεριφοράς του συνόλου μίας εγκατάστασης, αλλά και τη δυνατότητα εντοπισμού σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τυχόν αποκλίσεων, μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων στο κινητό τηλέφωνο του διαχειριστή της πλατφόρμας.

Επιπλέον, εξειδικευμένος ενεργειακός σύμβουλος της Protergia, επισκέπτεται τον πελάτη και μέσω μετρήσεων ενέργειας αναδεικνύει πού και πώς σπαταλάται περισσότερη ενέργεια, προτείνοντας τους βέλτιστους στόχους εξοικονόμησης, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα κάθε επιχείρησης.

Επίσης, η Protergia δίνει λύσεις και στους επαγγελματικούς πελάτες της που επιθυμούν να παρακολουθούν την ενεργειακή συμπεριφορά της εγκατάστασής τους, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, μέσω ενός συνδυαστικού πακέτου εγκατάστασης του δικού τους δικτύου μετρητών ενέργειας διασυνδεδεμένων με την πλατφόρμα SenseOne IoT Platform.

Η υπηρεσία αυτή προσφέρει οnline άντληση των ενεργειακών δεδομένων από επιμέρους ενεργοβόρους εξοπλισμούς, καθώς και online εντοπισμό των μη φυσιολογικών καταναλώσεων μέσω αυτοματοποιημένων σημάτων (alerts, alarms, notifications).

Επιπλέον και ανάλογα με τις ανάγκες, η Protergia προσφέρει την εξ’ αποστάσεως παρέμβαση στη λειτουργία των ενεργοβόρων υποδομών (π.χ. της θέρμανσης/ψύξης, του φωτισμού) και τον άμεσο εντοπισμό της σπατάλης ενέργειας ανά χρήση (λειτουργία του κλιματισμού ή του εσωτερικού φωτισμού εκτός ωραρίου λειτουργίας της εγκατάστασης, ταυτόχρονη λειτουργία θέρμανσης - ψύξης στον ίδιο χώρο κλπ).

Η απονομή των βραβείων έγινε στις Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019.