Quantcast

ΕΟΤ: Αυξημένο ενδιαφέρον από Ολλανδία, Νορβηγία, Αυστρία και Φινλανδία

Με ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι προκρατήσεις των Φινλανδών, των Αυστριακών, των Νορβηγών και των Ολλανδών ταξιδιωτών για την Ελλάδα, όπως καταγράφεται στις Διεθνείς Εκθέσεις στις οποίες έχει δώσει το «παρών» ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Αυστριακοί

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που προέρχονται από την Αυστρία, καθώς στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης «Ferien 2020», καταγράφηκε αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, μετά το ρεκόρ αεροπορικών αφίξεων των 515.000 Αυστριακών που σημειώθηκε το 2019.

Συγκεκριμένα, ο Gottfried Math, CEO της TUI Αυστρίας -η οποία συνεργάζεται με 3.600 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και εξυπηρετεί πτήσεις σε 16 ελληνικούς προορισμούς- ανέφερε ότι για τη θερινή περίοδο του 2020 έχουν προγραμματιστεί 100 εβδομαδιαίες πτήσεις full charter προς ελληνικούς προορισμούς και επεσήμανε πως η Ελλάδα προηγείται στην κατάταξη όλων των υπολοίπων ανταγωνιστών της στις μέχρι στιγμής προκρατήσεις.

Από την πλευρά του, ο CEO της δεύτερης σε μερίδιο αγοράς εταιρείας διοργάνωσης ταξιδιών REWE, Fast, υπογράμμισε ότι με βάση τις έως τώρα προκρατήσεις κατά το 2020 αναμένεται αύξηση της τάξης του 25%, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος στο πρόγραμμα της REWE, το οποίο περιλαμβάνει 15 ελληνικούς προορισμούς.

Ολλανδοί

Αυξημένες είναι και οι προκρατήσεις των Ολλανδών τουριστών προς τη χώρα μας το 2020, όπως προέκυψε στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας, τη Vakantiebeurs 2020, που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη και στην οποία συμμετείχε και φέτος ο ΕΟΤ.

Την ίδια στιγμή, η χώρα μας αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός διασκέδασης από την τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας την αγάπη των Ολλανδών για το ελληνικό γλέντι.

Στις συναντήσεις που είχαν με την υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Κάτω Χωρών, οι Ολλανδοί Τ.Οs έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι οι μέχρι τώρα κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με τις αντίστοιχες της περυσινής περιόδου, με το μερίδιο της Τhomas Cook να έχει ήδη απορροφηθεί από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς. Ταυτόχρονα αυξήθηκε ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων με προορισμό 20 ελληνικές πόλεις, καθώς εντάχθηκαν νέα δρομολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολλανδική αγορά ακολουθεί τα τρία τελευταία χρόνια συνεχή ανοδική πορεία, με έτος ορόσημο το 2019, που έσπασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου επισκεπτών στη χώρα μας.

Φινλανδοί

Ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και από τη Φινλανδία αναμένεται το 2020, με τις αφίξεις των Φινλανδών τουριστών προς την Ελλάδα να εκτιμάται ότι αναμένεται ότι θα παρουσιάσουν άνοδο κατά 10% σε σχέση με το 2019, έτος κατά το οποίο καταγράφηκε διψήφια άνοδος στις αφίξεις που ξεπέρασε το 10%.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Φινλανδίας, το 2019 και για πρώτη φορά στην ιστορία του Συνδέσμου, η Ελλάδα ξεπέρασε την Ισπανία σε πωλήσεις τουριστικών πακέτων, έχοντας μερίδιο 35% επί των συνολικών πωλήσεων.

Τα αισιόδοξα αυτά μηνύματα προέκυψαν στη διάρκεια της Εκθεσης ΜΑΤΚΑ 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Messukeskus του Ελσίνκι και στην οποία έλαβε μέρος για μία ακόμη χρονιά ο ΕΟΤ.

Νορβηγοί

Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον που καταγράφηκε από την νορβηγική αγορά στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης Reiselivsmessen στο Οσλο της Νορβηγίας, στην οποία έδωσε το «παρών» ο ΕΟΤ.

Από τις συναντήσεις του προϊσταμένου της υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Παύλου Μούρμα, με τουριστικούς πράκτορες της χώρας προέκυψε ότι το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα θα κινηθεί και το 2020 με αυξητικές τάσεις, παρά το γεγονός ότι η Νορβηγία θεωρείται ώριμη και σταθερή τουριστική αγορά για τη χώρα μας. Σημειώνεται ότι από το 2016 έως και τέλος Οκτωβρίου 2019 έχει παρουσιάσει μία μέση αύξηση της τάξης του 5%.