Quantcast

Επενδύσεις 160 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από την Thomas Cook

Δύο νέα ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα απέκτησε η Thomas Cook, μέσω της κοινοπραξίας της Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο των ιδιόκτητων ξενοδοχείων της σε εννέα, στο πλαίσιο μετασχηματισμού της από κλασικός tour operator σε hotel operator.

Με τις εξαγορές αυτές η κοινοπραξία διπλασιάζει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων μέσα σε έναν μόλις χρόνο, επενδύοντας σταθερά στην ελληνική αγορά, καθώς 4 από τα 9 ξενοδοχεία της βρίσκονται στη χώρα μας.

Στις δύο νέες ιδιοκτησίες συμπεριλαμβάνεται η ναυαρχίδα του tour operator, το Casa Cook Kos, το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια και είναι η αποδοτικότερη ξενοδοχειακή μονάδα υπό την ομπρέλα της Thomas Cook, σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών. Η εταιρεία αγόρασε και μία έκταση στην Κω, στην οποία προτίθεται να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο Cook's Club 250 δωματίων που θα λειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι.

Με τις νέες προσθήκες, το ξενοδοχειακό δυναμικό της TCHI ανέρχεται σε συνολικά 2.800 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται υπό κατασκευή. Μάλιστα, τον χειμώνα η εταιρεία επένδυσε 7 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του μεγαλύτερου ξενοδοχείου της επί ελληνικού εδάφους, το Sunwing Kallithea στη Ρόδο. Το πλάνο της εταιρείας για τη συγκεκριμένη μονάδα συμπεριελάμβανε και την προσθήκη δωματίων με πισίνα, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση για περισσότερο πολυτελή καταλύματα.

«Η ταχύτητα με την οποία μπορέσαμε να αποκτήσουμε αυτά τα ξενοδοχεία είναι σαφής απόδειξη της πρόθεσής μας να αναπτυχθεί άμεσα το χαρτοφυλάκιο της κοινοπραξίας μας. Δείχνει, συγχρόνως, την ευελιξία των οκτώ ξενοδοχειακών μονάδων υπό την επωνυμία μας, που μας επιτρέπει να εξετάσουμε την απόκτηση ακίνητων που διαφέρουν σε σχήμα και μέγεθος, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο που θα αγαπήσουν οι πελάτες μας», τόνισε η Θέμις Κριαρά, διευθύντρια επιχειρήσεων της Thomas Cook για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η Thomas Cook υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους άνω των 160 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα, ενώ η TCHI έχει διαμορφωθεί ένα πλάνο περαιτέρω εξαγορών ξενοδοχείων, το οποίο προβλέπει την απόκτηση συνολικά 10-15 ξενοδοχείων στα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της.

Η κοινοπραξία, η οποία έχει συσταθεί για να βοηθήσει την Thomas Cook να επιταχύνει τα φιλόδοξα σχέδιά της να διαχειριστεί περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες υπό την επωνυμία της και επικεντρώνεται στο να επενδύει σε σημαντικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μεσόγειο, έχει εξασφαλίσει δύο γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους 91 εκατ. ευρώ από τράπεζες, μέσα στις οποίες βρίσκεται και η Τράπεζα Πειραιώς.