Quantcast

Έρχεται δεύτερη ευκαιρία για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 Νομοθετική διάταξη δεύτερης ευκαιρίας σε όσους δεν δήλωσαν τα πραγματικά τετραγωνικά δομημένων επιφανειών ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Πέτσα.

Η τροπολογία θα κατατεθεί εντός των επόμενων ωρών στην Βουλή και θα προβλέπει ότι θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα δήλωσης των πραγματικών τετραγωνικών από τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η πλατφόρμα  θα επαναλειτουργήσει εντός των επόμενων ημερών και εως τις 31 Δεκεμβρίου . 

Η δεύτερη ευκαιρία θα προβλέπει σημαντικό κούρεμα των επιβαρύνσεων ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν το 20% του αρχικού προστίμου.

Η εφαρμογή  https://tetragonika.govapp.gr  για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στους δήμους της χώρας αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μέσω της εφαρμογής παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ.

Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή (1) επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ' όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και (2) επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ' όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου.

Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.