Quantcast

Ερχεται... μπροστά η πρεμιέρα για τις φορολογικές δηλώσεις - Σχεδιάζονται περισσότερες δόσεις

Τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία. Σχέδια αύξησης δόσεων εξόφλησης του φόρου στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών. Έως 28 Φεβρουαρίου η δήλωση αν θέλετε να... «χωρίσετε» από το σύζυγο. Τι ισχύει για τα τεκμήρια αλλά και για τα ανήλικα τέκνα.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα ενεργοποιηθεί φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου. Τα εκκαθαριστικά, θα αρχίσουν να εκδίδοντα νωρίτερα, ενώ δεν αποκλείονται και αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων εισοδήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει ήδη δώσει εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να τρέξουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η ηλεκτρονική πύλη υποβολής των δηλώσεων να ανοίξει στο διάστημα 20-30 Μαρτίου.

Μια από τις απαιτούμενες εργασίες προετοιμασίας αφορά σε οριακές αλλαγές στο βασικό έντυπο Ε1 ώστε να παρέχεται η δυνατότητας ξεχωριστής υποβολής τους από τους συζύγους.

Περισσότερα στο Euro2day