Quantcast

Eυκαιρίες ανάπτυξης & χρηματοδότησης για τις start up στο 1ο Infusion night του Invent-ICT

Ομάδες που συμμετέχουν στον 3ο κύκλο καθώς και απόφοιτοι, μέντορες, coaches και συντελεστές του Invent ICT, συναντήθηκαν ψηφιακά την Πέμπτη 12 Νοέμβριου, στην πρώτη μίας σειράς προγραμματισμένων εκδηλώσεων που έχουν στόχο να διευρύνουν την κοινότητα του προγράμματος και να συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και στη δικτύωση ομάδων και αποφοίτων του Προγράμματος και στη διασύνδεσή τους με την αγορά.

Στο πλαίσιο του Infusion  Night, o κ. Νίκος Λυσιγάκης,  Public  Affairs  Manager  της  BEAT, παρουσίασε την ανάπτυξη της Beat, από ανερχόμενη ελληνική startup σε πολυεθνική εταιρεία αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία στη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Στη συνέχεια 4 επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν μέσα από το Invent ICT μίλησαν για την ανάπτυξή τους, τα επιτεύγματά τους, και τις σημαντικές χρηματοδοτήσεις αρχικού σταδίου που έχουν λάβει. Συμμετείχαν:

  • Η κα Έλλη Κατσίρη συνιδρύτρια της Siba, η οποία αναπτύσσει συστήματα αισθητήρων και ενσωματωμένο λογισμικό που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κακής ποιότητας του αέρα μέσα σε εσωτερικούς χώρους.

  • H κα Κωνσταντία Ζαρκογιάννη, συνιδρύτρια της Nous4Health, που έχει αναπτύξει μία καινοτόμα εφαρμογή gaming, η οποία βοηθάει παιδιά με Διαβήτη Τύπου Α να διαχειριστούν τη νόσο

  • Ο κ. Χριστόφορος Καχρής, ιδρυτής της InAcceL, ο οποίος μίλησε για την εταιρεία που σχεδιάζει και διαθέτει επιταχυντές υψηλής απόδοσης για ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες cloud για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων και για συστήματα μηχανικής μάθησης

  • Ο κ. Γιώργος Δρακάκης, συνιδρυτής της Purposeful, που ασχολείται με την ανάπτυξη αλγορίθμων για την επαναστόχευση φαρμάκων, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών, ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των πειραμάτων που απαιτούνται.

Στην εκδήλωση, ο Ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers και επικεφαλής του ΕΙΤ Food Hub στην Ελλάδα, κ. Μιχάλης Στάγκος παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρει το EIT food σε εταιρείες και ερευνητές που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του κλάδου της αγροδιατροφής και ανέλυσε τις ευκαιρίες που δημιουργεί για το οικοσύστημα καινοτομίας η νέα στρατηγική της ΕΕ για τα τρόφιμα, «από το Αγρόκτημα στο Πιάτο».

Ο κ. Νίκος Λυσιγάκης μέσα από την παρουσίασή του τόνισε πως «Στη Βeat, ως μέρος της Free Now πλέον, συνεχίζουμε να γράφουμε μία συναρπαστική ιστορία ανάπτυξης με κύριο άξονα τη διευκόλυνση των καθημερινών μεταφορικών αναγκών, εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, επενδύουμε σε νέες μορφές μετακινήσεων, με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Στον πυρήνα μας παραμένουμε μία εταιρεία που βασίζεται και αναζητά συνεχώς την καινοτομία και βρίσκεται ενεργά κοντά στο οικοσύστημα με το ποιο μοιραζόμαστε ιδέες, γνώση και εμπειρία. Ήταν μεγάλη χαρά να ανοίξουμε τον κύκλο των συναντήσεων Infusion Nights του Invent ICT και να συζητήσουμε με ομάδες και απόφοιτους για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της νέας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.»

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δρ Ευάγγελος Σιώκας, Project Manager του προγράμματος InventICT, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η επιτυχία και η ευρεία συμμετοχή της πρώτης εκδήλωσης Infusion Night, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, μας γεμίζει χαρά και αναδεικνύει την ανάγκη του οικοσυστήματος της νέας επιχειρηματικότητας για πρωτοβουλίες που προάγουν τη δικτύωση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό».

Τα Ιnfusion Νights είναι συναντήσεις της κοινότητας του Invent ICT, με στόχο τη μεταβίβαση γνώσεων, την ανάδειξη ευκαιριών για την νέα επιχειρηματική κοινότητα καθώς και τη διασύνδεση των ομάδων τοu προγράμματος, με θεσμικούς και παραγωγικούς εταίρους της νέας οικονομίας.