Quantcast

Φον Ντερ Λάιεν: Η επίτευξη ταχείας και φιλόδοξης συμφωνίας για το ευρωπαϊκό Πακέτο Ανάκαμψης είναι η υψηλότερη προτεραιότητα της ΕΕ

Συνάντηση Φον Ντερ Λάιεν, Μισέλ, Μέρκελ και Σασσόλι στις 8 Ιουλίου για ΠΔΠ και ταμείο ανάκαμψης.

"Η επίτευξη ταχείας και φιλόδοξης συμφωνίας για το ευρωπαϊκό πακέτο ανάκαμψης είναι η υψηλότερη προτεραιότητα της ΕΕ για τις επόμενες εβδομάδες", δήλωσε σήμερα η Προέδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 17ης και 18ης Ιουλίου.

Όπως σημειώνει, η Κομισιόν έχει υποβάλει προτάσεις "που ανταποκρίνονται σθεναρά στις ανάγκες ανάκαμψης της Ευρώπης και θα θέσει τα θεμέλια για μια πιο βιώσιμη και ανθεκτική οικονομία για τις μελλοντικές γενιές".

"Από τότε που η Κομισιόν υπέβαλε τις προτάσεις της για το NextGenerationEU και ένα ανανεωμένο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2021-2027 στις 27 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν εντατικές επαφές τόσο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και με το Συμβούλιο. Αυτές οι εποικοδομητικές ανταλλαγές έχουν δείξει τόσο κοινή αποφασιστικότητα για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής ανάκαμψης, όσο και κοινό έδαφος σε πολλές πτυχές του πακέτου", αναφέρει.

"Θα απαιτηθεί ισχυρή πολιτική ηγεσία για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο σε ένα γρήγορο και επιτυχημένο πακέτο. Ο στενός συντονισμός μεταξύ των θεσμικών οργάνων και η πλήρης συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι υψίστης σημασίας. Η ταχεία επίτευξη συμφωνίας είναι ζωτικής σημασίας", τονίζει.

"Προς τούτο και όπως προβλέπεται στο άρθρο 324 της Συνθήκης, κάλεσα τον David Sassoli, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και την Angela Merkel, Γερμανίδα Καγκελάριο, υπό την ιδιότητά της ως εκ περιτροπής Προεδρίας του Συμβουλίου, καθώς και του Charles Michel, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνεδρίαση στις 8 Ιουλίου για να αποτιμήσουμε την πρόοδο και να προετοιμάσουμε τις εντατικές πολιτικές διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν".

"Είναι κοινή μας ευθύνη να ολοκληρώσουμε αυτό το πακέτο ανάκαμψης χωρίς καθυστέρηση και να δείξουμε σε όλους τους Ευρωπαίους ότι η Ένωση είναι έτοιμη να δράσει προς όφελος όλων", καταλήγει.