Quantcast

Γ. Καββαθάς στο real.gr: «Ένα βήμα πιο κοντά στο οριστικό λουκέτο η εστίαση»

Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στο οριστικό λουκέτο βρίσκονται χιλιάδες επιχειρήσεις της εστίασης, κάθε φορά που αναστέλλεται το άνοιγμα των καταστημάτων. 

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε στο real.gr ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, σύμφωνα με τον οποίο «όσο αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού, όσο επιδεινώνεται η κατάσταση, η εστίαση πάει προς τα πίσω στο άνοιγμά της. Αυτό έχει τεράστιες συνέπειες για τον κλάδο, ο οποίος είναι υπερχρεωμένος με υποχρεώσεις οι οποίες σε λίγο καιρό θα είναι ληξιπρόθεσμες».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ 1 στις 2 επιχειρήσεις έχουν ταμειακά διαθέσιμα για έναν μήνα και 1 στις 4 μηδενική ρευστότητα με τον Γ. Καββαθά να επισημαίνει ότι πλέον 1 στις 2 επιχειρήσεις της εστίασης κινδυνεύουν με οριστικό λουκέτο.

Ο κλάδος της εστίασης που αριθμεί περισσότερες από 80.000 επιχειρήσεις και 350.000 εργαζομένους έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τον τελευταίο χρόνο οι επιχειρήσεις του κλάδου είτε είναι κλειστές, είτε υπολειτουργούν.

Μάλιστα, πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, βρίσκονταν ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση και πριν από την πανδημία, καθώς στα χρόνια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, προσπάθησαν να επιβιώσουν με νύχια και με δόντια, με πολλές από αυτές να καλούνται να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή συσσωρευμένων οφειλών προ το Δημόσιο.