Γεωργιάδης: Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει τόσο ανόητος εργοδότης που θα κάνει απολύσεις αυτή την περίοδο

Τροπολογία με την οποία θα επιταχύνεται η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων οι οποίες θα ασχοληθούν με την παραγωγή αντισηπτικών αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμώντας ότι η ρύθμιση θα εκτινάξει την παραγωγή στα 800.000 τεμάχια ημερησίως.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά ο κ. Γεωργιάδης  δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κάτι το οποίο όπως είπε επιβεβαιώνεται από το ότι χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα επειδή εδώ νιώθουν πιο ασφαλείς. Αν και παραδέχθηκε ότι στην αγορά υπάρχει έλλειμα αντισηπτικών λόγω της τεράστιας ζήτησης ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι μόνο σήμερα το πρωί τα σούπερ μάρκετ παρέλαβαν 500.000 τεμάχια ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης για διατίμηση στο κέρδος και όχι στην παραγωγή. “Στενοχωριέμαι που σας το αποκαλύπτω σε αυτή την ηλικία αλλά αν δεν υπάρχει κέρδος κανένας επιχειρηματίας δεν θα κάνει εισαγωγές” είπε ο κ. Γεωργιάδης επιμένοντας πως η κατάσταση στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά καλύτερη από χώρες στο εξωτερικό. Παράλληλα πέραν της τροπολογίας για την επίσπευση  αδειοδότησης επιχειρήσεων που απασχολούνται στον κλάδο της παραγωγής ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο για την απόφαση του να επισπεύσει τις διαδικασίες εισαγωγής αιθυλικής αλκοόλης στα τελωνεία. 

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Παππάς επέκρινε με σφοδρότητα τη ρύθμιση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για μείωση στο 50% των συμβάσεων εργασίας αλλά και για το κόστος επίταξης ιδιωτικών κλινικών. “Να πάρετε πίσω τη ρύθμιση για τα εργασιακά. Είναι η απόλυτη συνταγή καθίζησης της οικονομίας. Να βάλετε όρο ότι δεν θα αναστέλλεται η σύμβαση. Όχι να την αναστέλλετε μόνοι σας. Επίσης, είναι στίγμα σε όποιον επιτρέπει την εύνοια των ιδιωτικών κλινικών.  Είναι αισχρό, είναι ανήθικο και πρέπει να το ανακαλέσετε άμεσα” είπε ο κ. Παππάς. 

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης αν και δεν είναι δική του αρμοδιότητα άφησε να εννοηθεί ότι η ρύθμιση είναι σωστή και πως στόχος είναι την επομένη της κρίσης να έχουν διασφαλιστεί όλες οι θέσεις εργασίας: “Όποιος εργοδότης πειράξει εργαζόμενο θα μείνει μόνος. Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποιος τόσο ανόητος που να κάνει απολύσεις αυτή την περίοδο” είπε.