Quantcast

ΓΓ Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών: Ολες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, μας αδικούν οι ουρές έξω από τις τράπεζες

Δεν δικαιολογείται η εικόνα που είδαμε σήμερα έξω από τις τράπεζες, μετά τα μέτρα και την πρόνοια που έχει λάβει το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, για την πλήρη και ασφαλή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών εκτός τραπεζικού καταστήματος, ανέφερε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρά Απαλαγάκη, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοιό.

Είναι σαφές, είπε, ότι τα τραπεζικά καταστήματα ήταν και θα παραμείνουν ανοιχτά. Επίσης, έχουν όλοι πλήρη πρόσβαση στο σύνολο των οικονομικών και συναλλακτικών τους αναγκών, χωρίς κανένα περιορισμό και μπορούν να συνεχίζουν την οικονομική ζωή τους κανονικά, από απόσταση, χωρίς την ανάγκη να πάνε στο κατάστημα, χάρη στην τεχνολογία.

«Τι παρατηρήθηκε σήμερα; Ότι πληρωμές που πρέπει να γίνουν και μπορούν να γίνουν μέσω της τεχνολογίας έγιναν με ουρές. Ουρές που αδικούν το υψηλό, τεχνολογικό και ψηφιακό επίπεδο που διαθέτει η χώρα σε όλο τον τομέα της δραστηριότητάς της, είτε αυτό αφορά την κεντρική κυβέρνηση, είτε αφορά μεγάλες επιχειρήσεις, όπως είναι και οι τράπεζες. Μας αδικεί η ουρά, γιατί δείχνει ότι δεν ξέρουμε πώς πρέπει να κάνουμε τη συναλλαγή μας, την ελεύθερη συναλλαγή μας, σε περιστάσεις οι οποίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και κρίσιμες για όλους μας» είπε η κ. Απαλαγάκη.