Quantcast

Γιατροί, οδοντίατροι, δικαστικοί επιμελητές, θα πάρουν έκτακτο επίδομα - Τι είπε ο Βρούτσης

Την επέκταση του έκτακτο επιδόματος που έχει ανακοινωθεί για δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

Μιλώντας στο MEGA, είπε ότι θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει και γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς. Για τους νοσοκομειακούς, δεν προβλέπεται κάποιο κονδύλι στον προϋπολογισμό.

Ακόμη, για το επίδομα των 400 ευρώ ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως θα το λάβουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα καλύψει τις ευάλωτες ομάδες που είναι στα όρια της φτώχειας. Επίσης, σημείωσε πως θα καταβληθεί επίδομα σε όσους είναι σε αναστολή και τον Δεκέμβριο, ενώ για τις συντάξεις είπε πως μέχρι το 2070 είναι απόλυτα διασφαλισμένες.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής καταβλήθηκαν ομαλά και χωρίς λάθη. Σε αυτή την κατηγορία υπήρχε η εκκρεμότητα για 172.222 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων που έπρεπε με κληρονομικό δικαίωμα να το πάρουν οι δικαιούχοι. Η διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί και η πλατφόρμα είναι σε λειτουργία. Δεν χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία για την αίτηση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η πληρωμή να γίνει μέχρι τέλος του χρόνου, όπως είπε.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις εκκρεμείς συντάξεις υποστηρίζοντας πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2021 να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις, ενώ τέλος Νοέμβρη θα καταβληθεί και η αύξηση των προσωρινών συντάξεων. Για τα όρια συνταξιοδότησης είπε πως παραμένουν αναλλοίωτα.

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, τόνισε ότι θα καταβληθεί στην ώρα του, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. «Οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν αυτό που τους αναλογεί και μέχρι τέλος του χρόνου θα κα βληθεί από το κράτος στους εργαζομένους για το κομμάτι του δώρου που αντιστοιχεί στις αναστολές», είπε χαρακτηριστικά