Quantcast

Η συνταγή Πισσαρίδη για ασφάλιση και εργασία - Οι νέες παρεμβάσεις

Προ των πυλών βρίσκονται νέες παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και εργασιακό. Τα σχέδια για τις κύριες συντάξεις και οι ριζικές αλλαγές στις επικουρικές. Βασικός στόχος η μείωση των εισφορών για εργοδότες και εργαζόμενους.

Νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με δομικά χαρακτηριστικά και ανατροπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις βρίσκεται προ των πυλών.

Στο προσχέδιο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, που επεξεργάστηκε η επιτροπή υπό τον καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, και η οποία αναμένεται να δοθεί πιθανότατα σήμερα στη δημοσιότητα προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπονται σημαντικές αλλαγές στη δομή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό του νέου ασφαλιστικού, βάσει της πρότασης των ειδικών, αναμένεται να διαδραματίσει ο δραστικός περιορισμός του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις, μέσω της μείωσης του ανώτατου ασφαλιστέου μισθού αλλά και της θεσμοθέτησης ενιαίου ασφαλίστρου υγείας.

Η μείωση του βάρους των ασφαλιστικών εισφορών τόσο για τους εργοδότες, όσο και για τους εργαζόμενους καταλαμβάνει κεντρική θέση στην κυβερνητική ατζέντα.

Περισσότερα στο Euro2day