Quantcast

Καλαφάτης: Η «πράσινη ανάπτυξη» θα αποτελέσει βασικό κορμό της οικονομίας της χώρας

«Το μέλλον της χώρας μας συνδέεται με την ικανότητά της να προστατεύσει το μοναδικό φυσικό της περιβάλλον. Θέλουμε η «πράσινη ανάπτυξη» ν΄ αποτελέσει βασικό κορμό της οικονομίας της χώρας. Φυσικό περιβάλλον και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας είναι βασικές παράμεροι προσέλκυσης επενδύσεων, ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Και η προστασία και η ανάδειξη του δασικού μας πλούτου είναι ζήτημα άμεσα συναρτώμενο με το νέο μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται», τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση παίρνει στα χέρια της την υπόθεση της προστασίας και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος, την δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή, την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε – όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ- πλήρως δεσμευμένοι στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών για το 2030, με τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

«Πρόσφατα, θύμισε ο κ. Καλαφάτης, συζητήθηκαν υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο οι άξονες της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής για την ελληνική οικονομία. Ο πρώτος από αυτούς αφορά στην ενέργεια και στο φυσικό περιβάλλον».

Και σημείωσε κλείνοντας «Μπροστά στις ραγδαίες αλλαγές που έρχονται κεντρική διοίκηση, Αυτοδιοίκηση, συλλογικοί φορείς και κοινωνία των πολιτών οφείλουμε να δράσουμε χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση. Να μπολιάσουμε όλες τις πολιτικές μας, σε όλους τους τομείς, με συγκεκριμένες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος».