Quantcast

Κατώτατος μισθός: Ανατροπές για 1,5 εκατ. εργαζόμενους

Επηρεάζονται άμεσα περίπου 400.000 μισθωτοί που αμείβονται σήμερα με κατώτατο ή υποκατώτατο μισθό καθώς και με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Βελτιώνονται τα επιδόματα του ΟΑΕΔ. Αυξήσεις και στις εισφορές των μη μισθωτών.

Σημαντικές συνέπειες στους μισθούς, αλλά και τα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών, αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών θα έχει η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, παράλληλα με την κατάργηση του υποκατώτατου.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως περίπου 1,5 εκατ. εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι, μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό είτε απασχολούνται με πλήρη, είτε με μερική απασχόληση, άνεργοι που λαμβάνουν κάποιο επίδομα ή συμμετέχουν σε πρόγραμμα απασχόλησης καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που καταβάλλουν εισφορές με βάση τις κατώτατες αποδοχές θα επηρεασθούν θετικά ή αρνητικά από την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στο υπουργείο Εργασίας σχεδιάζουν την υπογραφή του νέου, κατώτατου μισθού εντός του Ιανουαρίου, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ήδη ψηφιστεί.

Περισσότερα στο Euro2day