Quantcast

Κορωνοϊός: Σε ελεύθερη πτώση ο δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου

Μεγάλες απώλειες που προσεγγίζουν το 6% καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε κλοιό ισχυρών πιέσεων επηρεαζόμενη καταλυτικά από το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, αφού τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται χτυπώντας και την πόρτα της Ιταλίας, μεγενθύνοντας και τους φόβους για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Η αγορά διέσπασε εύκολα καθοδικά τις τεχνικές στηρίξεις που υπήρχαν στις 880 και 860 μονάδες και κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου του 2019, υποχωρώντας κάτω και από το επίπεδο των 840 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 12:10, διαμορφώνεται στις 839,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,97%.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση είναι και το γεγονός ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς υποχωρεί κατά περίπου 3 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Η μεγάλη υποχώρηση των τιμών των μετοχών συνοδεύεται και από υψηλό τζίρο. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 56,78 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 5,96%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 7,05%.