Quantcast

«Κύμα» ακρίβειας: Όλη η λίστα με τις νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα

Μπαράζ ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε εκατοντάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως είναι τα τρόφιμα αλλά και δεκάδες ακόμη προϊόντα που προμηθεύεται ένα νοικοκυριό. 

Πρόκειται ουσιαστικά για το τρίτο μεγάλο κύμα ακρίβειας που έχει ξεσπάσει από τις αρχές του χρόνου και έχει συμπαρασύρει τις τιμές σε εκατοντάδες βασικά αγαθά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr οι νέες αυξήσεις έως 25% στις τιμές δεκάδων προϊόντων περνούν σταδιακά αυτές τις ημέρες στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων, ανάλογα με τα αποθέματα που έχουν στις αποθήκες τους.

Αναλυτικότερα, η λίστα της ακρίβειας περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα: Χαρτικά 3,5%, όσπρια 3%-10%, ελαιόλαδο 15-20%, καφές 2,80%, σπορέλαια 14%, φυτίνη 14%, μπισκότα 3,3%-5%, σακούλες απορριμμάτων 5%, φίλτρα καφέ 4,5%, αλουμινόχαρτο 4,5%, σαπούνι 3%, αβγά 5%, μωρομάντηλα 6,5%, απορρυπαντικά πλυντηρίου 2,5%, ρύζι 11%-25%, κατεψυγμένα ψάρια 5%-8%, τυριά 3%, κρασιά 3%-6%, μπίρες 2%-5,5%, αναψυκτικά 1,5%-5,5%, εμφιαλωμένο νερό 3%-6,5% και χυμοί 2%-5%.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι ανατιμήσεις σε ορισμένα ακόμη προϊόντα δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το real.gr από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αυξήσεις σε ποσοστό έως 33% σε εκατοντάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, προκαλώντας την δυσαρέσκεια των καταναλωτών, πολλοί από τους οποίους έχουν στρέψει πλέον το ενδιαφέρον τους στις προσφορές που πραγματοποιούν τα μεγάλα καταστήματα πώλησης τροφίμων.

Πρόκειται για ανατιμήσεις σε πλαστικά γάντια, ελαιόλαδο, βρεφικές πάνες, καφές εσπρέσο, κατεψυγμένες πίτσες, κατεψυγμένα λαχανικά και ψάρια, δημητριακά, ζυμαρικά, σπορέλαια, όσπρια, απορρυπαντικά, σοκολατοειδή, οδοντόκρεμες, γιαούρτια, φέτα, αποσμητικά.

Ήδη οι περισσότερες από αυτές τις ανατιμήσεις έχουν περάσει στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων.

Σημειώνεται ωστόσο ότι πρόκειται για ανατιμήσεις που αφορούν ορισμένα προϊόντα από μεμονωμένες εταιρείες και όχι από το σύνολο των εταιρειών που τροφοδοτούν τα καταστήματα τροφίμων.