Quantcast

Λίφτινγκ στις εκπτώσεις που θα δοθούν στον ΕΝΦΙΑ

Διορθωτικές κινήσεις για μεγαλύτερες εκπτώσεις σε περισσότερους φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Τι αλλάζει στις επερχόμενες μειώσεις και γιατί κανένας δεν θα μπορεί να κερδίσει μείωση του φόρου πάνω από 100 ευρώ.

Μεγαλύτερες εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ 2019 για περισσότερους φορολογούμενους , χωρίς όμως να παραβιάζεται το «ταβάνι» έκπτωσης των 100 ευρώ, φέρνει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Στην αιτιολογική έκθεση των νέων διατάξεων σημειώνεται ότι «αφενός προβλέπεται ότι όταν η μείωση του 30% είναι μικρότερη ή ίση των 100 ευρώ, τότε αυτή λαμβάνεται ολόκληρη και, αφετέρου, διευρύνεται ο αριθμός των φορολογουμένων, οι οποίοι θα λάβουν τη μείωση, γιατί στην αξία της ακίνητης περιουσίας που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγησή της δεν συνυπολογίζεται η αξία των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού των φορολογουμένων».

Πρακτικά με βάση τις διατάξεις οι οποίες ισχύουν ήδη, φορολογούμενοι των οποίων η αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ δικαιούνται ολόκληρη την προβλεπόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, εφόσον αυτή είναι ίση ή χαμηλότερη με 100 ευρώ.

Περισσότερα στο euro2day.gr