Quantcast

Μ. Τσαμάζ: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζομένους στον ΟΤΕ»

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για τους εργαζομένους από τον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ, τονίζει σε επιστολή που τους απέστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ.

Τόνισε ότι ο συνολικός σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ την επόμενη δεκαετία είναι ακόμη σε εξέλιξη, αναφέροντας ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση και την επαφή με τον πελάτη (τεχνικοί πεδίου, call centers, καταστήματα) να λειτουργήσουν ως 100% θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο μήνυμά του ο Μ. Τσαμάζ, λειτουργώντας ως θυγατρικές εταιρείες θα κερδίσουν μεγαλύτερη ευελιξία, ανεξαρτησία και αυτονομία εντός του Ομίλου, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες και να τις πωλούν σε τρίτους. Με τον τρόπο αυτό, θα φέρουν νέα έσοδα στον Όμιλο, συμβάλλοντας, παράλληλα, στη μείωση του λειτουργικού κόστους. Όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή, οι αλλαγές αυτές θα δώσουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να αναπτύξει το προσωπικό της σε νέες ειδικότητες σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΤΕ, οι κεντρικές υπηρεσίες θα μπορούν να λειτουργούν πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά.

Εξηγώντας τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους ανθρώπους του ΟΤΕ, ο Μ. Τσαμάζ σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζομένους, καθώς όλοι παραμένουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΟΤΕ. Με τις αλλαγές που εξετάζει ο ΟΤΕ, στόχος είναι οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα στην εργασιακή τους καθημερινότητα, ενώ θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα ανοιχτούν νέες αναπτυξιακές προοπτικές για το προσωπικό. Ειδικά η νέα γενιά του Ομίλου ΟΤΕ θα έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται, εκτός από επαγγελματικά, και μισθολογικά στα πρότυπα μιας σύγχρονης εταιρείας, σημείωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου.

Ο Μ. Τσαμάζ στάθηκε και στο θέμα της απεργίας, τονίζοντας ότι ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος: «Ο ΟΤΕ κατάφερε να διατηρήσει την εργασιακή ειρήνη την τελευταία δεκαετία, εν μέσω συνεχόμενων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια των γιορτών βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή απεργία διάρκειας τριών εβδομάδων, που ταλαιπώρησε τους πελάτες μας και επηρέασε το επίπεδο των υπηρεσιών μας, ζημιώνοντας την εικόνα μας και τους εργαζομένους. Αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς πρακτικές συκοφαντίας, ψεύδους, απειλών σε προσωπικό επίπεδο, με αποκορύφωμα την άνανδρη επίθεση στην οικογενειακή μου κατοικία. Είναι επίσης πρωτοφανές ότι η ηγεσία της ΟΜΕ ΟΤΕ δεν καταδίκασε την επίθεση αυτή με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. Η διοίκηση του ΟΤΕ πάντα επιδιώκει τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Σε καμία όμως περίπτωση ο ΟΤΕ δεν θα επιστρέψει σε καθεστώς οργανισμού δημοσίου με νοοτροπίες παρελθόντος! Είμαστε μία σύγχρονη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας και τέτοια θα παραμείνουμε!»