ΜέΡΑ25 για Αναπτυξιακό ν/σ: Διαπιστώνει αποσάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, επιβάρυνση του περιβάλλοντος και προώθηση του ηλεκτρονικού τζόγου

Για αποσάρθρωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν παραμένει, προώθηση του ηλεκτρονικού τζόγου σαν αναπτυξιακό μέτρο και για επιβάρυνση του περιβάλλοντος, κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25.

Ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Κρίτων Αρσένης, ανέφερε ότι στο κεφάλαιο που αναφέρεται στα εργασιακά, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο διαλύει τις συμβάσεις και «φακελώνει» τους εργαζόμενους, ενώ με άλλη ρύθμιση «φέρνει την ανάπτυξη μέσω του τζόγου και των σήριαλ, ξεπληρώνοντας γραμμάτια στους μιντιάρχες».

Ο κ. Αρσένης υποστήριξε ότι στο μέρος του νομοσχεδίου που αναφέρεται στα περιβαλλοντικά ζητήματα, αυτό το οποίο γίνεται είναι «να επιδοτείται ό,τι συναγωνίζεται το τοπίο, το περιβάλλον και τον Τουρισμό», επιτρέπει την τριπλάσια δόμηση στο περιβάλλον των νησιών και των παράλιων και αίρει το μόνο μέτρο που είχε μείνει ώστε να μη συγκεντρωθούν τα πάντα στην Αθήνα, όπως είπε.

Επιπλέον και μεταξύ άλλων, τόνισε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ξεπερνιούνται με «φαστ τρακ» διαδικασίες τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τις ΣΔΙΤ και ανατίθεται σε τράπεζες και ιδιωτικές επιχειρήσεις ο έλεγχος της υλοποίησης των επενδύσεων.