Quantcast

Μηταράκης: Στόχος μας η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Τι είπε ο υφυπουργός Εργασίας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τις συντάξεις χηρείας και το ΕΚΑΣ.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ για το θέμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ. Μηταράκης έθεσε ως αρχικούς στόχους τόσο την βελτίωση της αναλογικότητας των συντάξεων, όσο και της μείωσης τους κόστους των ασφαλιστικών εισφορών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες.

Ερωτηθείς αν αυτό θα δημιουργήσει μια «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία, διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει παράλληλα με την αύξηση της απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των διεκδικήσεων αναδρομικών από τους συνταξιούχους, ξεκαθάρισε ότι κάθε απόφαση της Δικαιοσύνης θα γίνει σεβαστή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα αποδοθούν τα αναδρομικά θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μπει σε κίνδυνο η καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους.

Ο κ. Μηταράκης έκανε ειδική αναφορά στις συντάξεις χηρείας, τονίζοντας ότι ο «Νόμος Κατρούγκαλου» ήταν ανάλγητος ειδικά στο κομμάτι αυτό.

Επίσης σε ό,τι αφορά την επαναφορά του ΕΚΑΣ, ο κ. Μηταράκης είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα χρήματα που διατίθενται για κοινωνική πολιτική και ότι αυτό θα γίνει κυρίως με την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.