Quantcast

Νέες προθεσμίες στους εργοδότες για Δώρα και αναστολές συμβάσεων

Τι πρέπει να κάνουν οι εργοδότες που δεν έλαβαν το ποσό του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στην κρατική συμμετοχή για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Λήγει το Σαββατοκύριακο η προθεσμία για τις αιτήσεις αναστολών Σεπτεμβρίου.

Προθεσμία έως τις 31 Οκτωβρίου έχουν οι εργοδότες που δεν έλαβαν από το υπουργείο Εργασίας το ποσό που αντιστοιχεί στην κρατική συμμετοχή στην πληρωμή του δώρου Πάσχα σε εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε αναστολή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να υποβάλλουν νέα διορθωτική δήλωση.

Το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας θα παραμείνει ανοικτό έως το τέλος του μήνα, ώστε να συμπληρωθεί το ειδικό έντυπο από τους εργοδότες που επιθυμούν να διορθώσουν τις δηλώσεις που έχουν υποβάλλει προκειμένου να λάβουν το ποσό.

Σύμφωνα δε, με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο σύστημα Εργάνη, το ειδικό έντυπο «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020 για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός» θα είναι διαθέσιμο έως 31 Οκτωβρίου, προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη που έχουν εμφιλοχωρήσει κατά την αρχική δήλωση. 

Περισσότερα στο Euro2day