Quantcast

Όμιλος Quest: Διπλή βράβευση στα Hellenic Responsible Business Awards 2024

Ο Όμιλος Quest διακρίθηκε στην 9η διοργάνωση των Hellenic Responsible Business Awards, ανάμεσα στις Ελληνικές εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη, Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη. 

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος έλαβε Gold βραβείο στην κατηγορία «Επίδραση στις Τοπικές Κοινωνίες» για τη δράση «Ο Όμιλος Quest πραγματοποίησε την πρώτη πιλοτική πτήση αποστολής ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Κω προς την Ψέριμο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος». To Κέντρο Καινοτομίας του Ομίλου Quest iQnovus σε συνεργασία με την Drops Smart Hubs, την PROBOTEK (μέλος του Pleiades IoT Innovation Cluster), και τις εταιρείες του Ομίλου, ACS και Uni Systems, πραγματοποίησαν με επιτυχία πιλοτική πτήση αποστολής ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Κω προς την Ψέριμο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), τον Σεπτέμβριο του 2023. Πρόκειται για την 1η αδειοδότηση για BVLOS πτήση (πέραν της οπτικής επαφής) που χορηγείται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με σκοπό τη μεταφορά ευαίσθητου ιατροφαρμακευτικού υλικού. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου VTOL (Vertical Take-off & Landing), με άνοιγμα φτερών 3 μέτρων, εκτέλεσε πτήση 12 χιλιομέτρων σε οκτώ λεπτά, ενώ επιβλεπόταν εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα από δύο πιλότους (έναν στην Κω κι έναν στην Ψέριμο). Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κω και τοπικούς φορείς του νησιού. 

Επίσης, ο Όμιλος έλαβε Bronze βραβείο στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη» για τη δράση «Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και υπηρεσίες drone στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημύρες του Σεπτεμβρίου 2023». Μετά τις καταστροφικές πλημύρες στη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο 2023, ο Όμιλος Quest προέβη σε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας,  τόσο σε είδη πρώτης ανάγκης, όσο και σε παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, συμβάλλοντας στην κάλυψη άμεσων αναγκών της τοπικής κοινότητας και έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας την εξειδικευμένη τεχνογνωσία, τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες των εταιρειών του για την πραγματοποίηση πτήσεων με ειδικά drones πάνω από τις πληγείσες περιοχές. Τα drones επιχείρησαν για  8 ημέρες σε περιοχές της Καρδίτσας πραγματοποιώντας 160 πτήσεις. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 12 αποστολές φαρμάκων και τροφίμων σε αποκλεισμένους συνανθρώπους μας, όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης με άλλο μέσο.  Σε συνεργασία με τα κλιμάκια των μηχανικών του Δήμου, η αποστολή προχώρησε σε χαρτογράφηση των πληγεισών περιοχών μέσω 22 αποστολών καταγραφής ζημιών.

Ο Αντώνης Κασσάνο, Research, Development και Innovation Director της Uni Systems και επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας του Ομίλου Quest iQnovus, σχολίασε σχετικά: «Στον Όμιλο Quest, αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα, την τεχνολογία και τις νέες μεθοδολογίες μέσω της καινοτομίας, ανοίγουμε τον δρόμο για την αποτελεσματικότερη και βιώσιμη αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του iQnovus. Κοινή συνισταμένη των έργων για τα οποία βραβευτήκαμε ήταν οι αυτόνομες πτήσεις μεγάλης εμβέλειας για την παροχή υπηρεσιών που έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινότητά μας, όπως είναι η αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές. Οι εν λόγω πτήσεις ήταν το πρώτο βήμα για την ασφαλή και αποτελεσματική ενσωμάτωση αυτόνομων πτήσεων BVLOS τόσο στο αστικό περιβάλλον όσο και στην ύπαιθρο, και αναδεικνύουν τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων και την ενίσχυση μιας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης με κοινωνικά οφέλη, μέσω της καινοτομίας.»

Quest Συμμετοχών

H Quest Συμμετοχών, μητρική εταιρεία ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους εταιρειών στην Ελλάδα, έχει ισχυρή παρουσία στους τομείς της Πληροφορικής, του Κλιματισμού, της Πράσινης Ενέργειας και των Ταχυμεταφορών & Ταχυδρομικών υπηρεσιών. Ξεκινώντας το 1981 ως Info-Quest, η εταιρεία έχει συμβάλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση και εξέλιξη της Ελληνικής αγοράς Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στην ανάπτυξη και διάδοση των νέων Τεχνολογιών, στην εισαγωγή και χρήση της Πληροφορικής στην εκπαίδευση και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καθώς και στη δημιουργία των νέων θεσμικών πλαισίων για την αποδοχή και χρήση των νέων τεχνολογιών. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο ΧΑ από το 1998 ενώ ο Όμιλος Quest απασχολεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό περίπου 3.000 εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης. Οι εταιρείες του Ομίλου Quest είναι η Info Quest Technologies, η Uni Systems, η iSquare, η iStorm, η Quest Online (you.gr), η FoQus, η Team Candi, η ΕΠΑΦΟΣ, η IntelliSolutions, η Clima Quest, η Γ.Ε.Δημητρίου,  η ACS, και η Quest Ενεργειακή.