Quantcast

Ποιοι φορολογούμενοι μπαίνουν μαζικά στις 120 δόσεις

Μαγνήτης για οφειλέτες με χρέη έως 20.000 ευρώ το νέο πρόγραμμα, περιορισμένο ενδιαφέρον από τους «μεγάλους». Οι φορολογούμενοι μπαίνουν, βλέπουν, ρυθμίζουν, αλλά αναβάλλουν την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Περιορισμένο ενδιαφέρον για ρύθμιση χρεών από μεγάλους οφειλέτες αναδεικνύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η «χαρτογράφηση» των φορολογουμένων που έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως 9 στους 10 οφειλέτες οι οποίοι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 20.000 ευρώ, ενώ στα «μεγάλα πορτοφόλια» με δηλωθέν εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ και μεγάλα χρέη ο κόφτης στο πλήθος των δόσεων φαίνεται να λειτουργεί ως αντικίνητρο.

Οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ άλλωστε, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων με ανοιχτούς λογαριασμούς στην εφορία. Στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα οποία επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή δείχνουν ότι ένας στους δυο οφειλέτες της Εφορίας χρωστά μικροποσά έως 500 ευρώ, ενώ εννέα στους δέκα έχουν οφειλές που δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ.

Περισσότερα στο Εuro2day