Quantcast

Πώς επιστρέφονται χωρίς «πέναλτι» οι πινακίδες στα Ι.Χ. - Οι παγίδες

Ποιες επιλογές έχουν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που έχουν καταθέσεις τις πινακίδες στην Εφορία. Ενεργή από τον Ιούλιο η ανάκτηση με τον μήνα. Ποιους περιορισμούς θέτει η απόφαση της ΑΑΔΕ. Τι γίνεται σε περίπτωση μεταβίβασης.

Τις πινακίδες κυκλοφορίας των Ι.Χ τους μπορούν να πάρουν πίσω από τον Ιούλιο οι ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι τις έχουν καταθέσει στις Δ.Ο.Υ μη μπορώντας να «σηκώσουν» τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με την οποία ενεργοποιείται η σχετική διάταξη νόμου βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο και για πρώτη φορά φέτος, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα παίρνουν πίσω τις πινακίδες τους χωρίς «πέναλτι», χωρίς δηλαδή να καταβάλλουν έξτρα χρήματα πέραν των δωδεκατημορίων που αντιστοιχούν στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας , σε συνάρτηση με τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους.

Η απόφαση δίνει «ανάσες» αλλά θέτει και περιορισμούς. Η ανάκτηση πινακίδων γίνεται μια φορά και δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για ένα μήνα, να τις ξανακαταθέσουν και μετά να τις ξαναπάρουν. Για την ακρίβεια και αυτό γίνεται αλλά κοστίζει…

Περισσότερα στο Euro2day